Artikel top billede

Morgen-briefing: Microsofts medarbejdere sov i datacentrene under coronakrisen / Amerikansk storbank bruger én milliard dollar på it-sikkerhed / IBM lancerer ny kvantecomputer

Microsofts medarbejdere sov i datacentrene under coronakrisen. Amerikansk storbank bruger én milliard dollar på it-sikkerhed. IBM lancerer ny kvantecomputer. Youtube forbyder reklamer for alkohol og spil.

Godmorgen.

Vi skal endnu engang se på dagens korte it-nyheder, hvor vi begynder med Microsofts noget alternative tilgang til coronanedlukningen. Bag tasterne sidder Jakob Schjoldager.

Microsofts medarbejdere sov i datacentrene under coronakrisen

Mens coronapandemien var på sit højeste, valgte flere af Microsoft medarbejdere at overnatte på datacentrene.

For mens de fleste blev sendt hjem for at arbejde, var nogle af Microsoft ansatte altså nødt til at være fysisk til stede i datacentret. Derfor valgte flere at blive i datacenteret for at minimere smitterisikoen ved at tage hjem.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

“I udvalgte lande var der så massive nedlukninger at vores egne medarbejdere valgte at overnatte i datacenteret fordi de var bekymret for, om de ville blive forhindret i at nå hjem,” lyder det fra Microsoft-direktøren Kristen Roby Dimlow.

Det var særligt medarbejdere, der stod for driften af Microsoft Teams, et afgørende værktøj for millioner af mennesker under coronakrisen, som overnattede i datacentrene.

Amerikansk storbank bruger én milliard dollar på it-sikkerhed

Det kræver en hel del, at sikrer sig mod hackere og malware-angreb. Særligt hvis man er en af verdens største banker.

Derfor lyder USA’s største bank Bank of Americas it-sikkerhedsbudget på svimlende én milliard dollar hvert år. Omregnet til danske kroner seks milliarder.

Budgettet til at holde hackerne på afstand er dermed taget et gevaldigt ryk op i løbet af de senere år, fortæller selskabet topchef.

“Da jeg blev administrerende direktør for 11 et halvt år siden brugte vi nok omkring 300 til 400 millioner dollar årligt,” forklarer topchef Brian Moynihan ifølge CNBC.

IBM lancerer ny kvantecomputer

Om få timer lancerer den amerikanske it-gigant IBM sin seneste kvantecomputer. Den er placeret i Tyskland og derfor deltager den tyske kansler Angela Merkel også i lanceringen sammen med IBM’s administrerende direktør Arvind Krishna.

Lanceringen sker klokken 14 i dag tirsdag på Fraunhofer Institute. Ifølge IBM er der tale om Europas mest kraftfulde kvantecomputer.

Både Angela Merkel og Arvind Krishna kommer til at holde tale til dagens lancering.

Youtube forbyder reklamer for alkohol og spil

Det skal være slut med reklamer for alkohol og gambling på den mest prominente plads på videoplatformen.

Fremover vil der dermed ikke være en bestemt type reklamer øverst på forsiden af Youtube.

Det skriver Reuters.

Samtidig skal det være slut med at bestille den største bannerreklame på verdens støste videotjeneste en hel dag. Beslutningen kommer efter tidligere præsident Donald Trump valgte at købe pladsen ved det seneste amerikanske præsidentvalg.

“Vi gennemser regelmæssigt vores annonce-krav for at sikrer balancen mellem annoncører og brugerne,” lyder det fra en talsperson fra Google ifølge nyhedsbureauet.
Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.