Artikel top billede

(Foto: © 2017 Microsoft / Brian Smale)

Microsoft langer ud efter amerikanske efterretningstjenester: Hemmelig adgang til data skader vores forretning

Chefjurist i Microsoft, Brad Smith, langer ud efter de amerikanske myndigheders mulighed for i al hemmelighed at få adgang til brugeres data. Det skader Microsofts forretning i Europa, siger han.

Det skader Microsofts forretning, når amerikanske efterretningstjenester i al hemmelig kan kræve at få udleveret data om cloud-udbydernes kunder.

Sådan lyder kritikken fra direktør og chefjurist hos Microsoft Brad Smith.

Kritikken fra Microsoft-veteranen kommer i lyset af en større diskussion om amerikanske myndigheders adgang til EU-borgeres data gennem cloud-udbydere.

Det har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-tjenester, og den diskussion kaster Brad Smith sig nu ind i.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Problemet opstår fordi, amerikanske myndigheder har krav på at få udleveret data om kunderne på de amerikanske cloud-platforme uden, at kunderne får noget at vide. Det er på kant med de EU-reglerne og skaber altså store problemer for Microsoft, lyder det nu.

Bard Smith mener derfor, at den amerikanske regering bør ændre loven, så kunderne bliver informeret, når deres data bliver udleveret til en amerikansk myndighed.

“Hvis vi ikke sikrer det, så underminerer vi vores lands fundementale frihedsrettigheder og ærligt talt, så placerer det os i it-branchen midt i det hele,” siger Brad Smith ifølge mediet.

Han tror på, at der kommer afgørende, ny lovgivning fra både USA og EU i løbet af den kommende tid. Det er endda nødvendigt, hvis Microsoft skal få succes i Europa, mener han

“De (EU, red.) vil have garanti for, at den amerikansk regering ikke beder en amerikansk domstol om at amerikanske virksomheder skal udlevere data om europærere, og indtil det er på plads, holder det grundlæggende, som vi ser det, it-branchen tilbage i Europa.”