Artikel top billede

Microsoft langer ud efter amerikanske efterretningstjenester: Hemmelig adgang til data skader vores forretning

Chefjurist i Microsoft, Brad Smith, langer ud efter de amerikanske myndigheders mulighed for i al hemmelighed at få adgang til brugeres data. Det skader Microsofts forretning i Europa, siger han.

Det skader Microsofts forretning, når amerikanske efterretningstjenester i al hemmelig kan kræve at få udleveret data om cloud-udbydernes kunder.

Sådan lyder kritikken fra direktør og chefjurist hos Microsoft Brad Smith.

Kritikken fra Microsoft-veteranen kommer i lyset af en større diskussion om amerikanske myndigheders adgang til EU-borgeres data gennem cloud-udbydere.

Det har skabt tvivl om brugen af amerikanske cloud-tjenester, og den diskussion kaster Brad Smith sig nu ind i.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Problemet opstår fordi, amerikanske myndigheder har krav på at få udleveret data om kunderne på de amerikanske cloud-platforme uden, at kunderne får noget at vide. Det er på kant med de EU-reglerne og skaber altså store problemer for Microsoft, lyder det nu.

Bard Smith mener derfor, at den amerikanske regering bør ændre loven, så kunderne bliver informeret, når deres data bliver udleveret til en amerikansk myndighed.

“Hvis vi ikke sikrer det, så underminerer vi vores lands fundementale frihedsrettigheder og ærligt talt, så placerer det os i it-branchen midt i det hele,” siger Brad Smith ifølge mediet.

Han tror på, at der kommer afgørende, ny lovgivning fra både USA og EU i løbet af den kommende tid. Det er endda nødvendigt, hvis Microsoft skal få succes i Europa, mener han

“De (EU, red.) vil have garanti for, at den amerikansk regering ikke beder en amerikansk domstol om at amerikanske virksomheder skal udlevere data om europærere, og indtil det er på plads, holder det grundlæggende, som vi ser det, it-branchen tilbage i Europa.”Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.