Artikel top billede

(Foto: Pony.ai)

Kinesiske robot-taxaselskab vil debutere internationalt i 2022

Det kinesiske robotaxa-selskabet Pony.ai satser på at søsætte sin første internationale flåde en gang i næste år.

Der er ikke længe til, at det kinesiske robot-taxaselskab Pony.ai debuterer på den internationale scene.

Efter at have kørt i hjembyen Guangzhou i Kina i en rum tid, satser selskabet på at trille første gang udenfor det store land i øst en gang i 2022, det skriver netmediet Techcrunch.

Selskabets kommercielle debut bliver i den amerikanske delstat Californien.

Pony.ai er allerede nu i færd med at afprøve sin teknologi på offentlige vej i de californiske byer Fremont og Milpitas, mens der satses på at afprøves betalt taxa-kørsel med en flåde på seks førerløse taxaer inden udgangen af sommeren i byen Irvine.

Juridiske udfordringer

Inden tjenesten kan få sin brede debut, ligger flere juridiske udfordringer forude. For at kunne drive førerløse taxaer, skal der indhentes tilladelser fra en stribe myndigheder heriblandt ’California Department of Motor Vehicles’ og ’California Public Utilities Commission’ samt det amerikanske motortilsyn.

I USA alene har 55 selskaber søgt om særtilladelser til at prøvekøre med førerløse biler, mens kun et enkelt selskab, amerikanske Nuro, indtil videre har fået tilladelse til kommerciel udnyttelse af førerløse køretøjer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere