Artikel top billede

(Foto: Pony.ai)

Kinesiske robot-taxaselskab vil debutere internationalt i 2022

Det kinesiske robotaxa-selskabet Pony.ai satser på at søsætte sin første internationale flåde en gang i næste år.

Der er ikke længe til, at det kinesiske robot-taxaselskab Pony.ai debuterer på den internationale scene.

Efter at have kørt i hjembyen Guangzhou i Kina i en rum tid, satser selskabet på at trille første gang udenfor det store land i øst en gang i 2022, det skriver netmediet Techcrunch.

Selskabets kommercielle debut bliver i den amerikanske delstat Californien.

Pony.ai er allerede nu i færd med at afprøve sin teknologi på offentlige vej i de californiske byer Fremont og Milpitas, mens der satses på at afprøves betalt taxa-kørsel med en flåde på seks førerløse taxaer inden udgangen af sommeren i byen Irvine.

Juridiske udfordringer

Inden tjenesten kan få sin brede debut, ligger flere juridiske udfordringer forude. For at kunne drive førerløse taxaer, skal der indhentes tilladelser fra en stribe myndigheder heriblandt ’California Department of Motor Vehicles’ og ’California Public Utilities Commission’ samt det amerikanske motortilsyn.

I USA alene har 55 selskaber søgt om særtilladelser til at prøvekøre med førerløse biler, mens kun et enkelt selskab, amerikanske Nuro, indtil videre har fået tilladelse til kommerciel udnyttelse af førerløse køretøjer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere