Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-virksomhed henter 22 millioner kroner / It-truslen er steget markant under coronakrisen / TV 2 Play runder 800.000 brugere

Dansk it-virksomhed henter 22 millioner kroner. It-truslen er steget markant under coronakrisen. TV 2 Play runder 800.000 brugere. Forbrugere giver danske virksomheder dårlige anmeldelser online. Apple Podcasts er nu tilgængelige i hele verden.

Godmorgen. Vi tager endnu engang et kig på dagens korte it-nyheder.

Igen i dag er det Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne og har fundet dagens morgen-nyheder frem.

Dansk it-virksomhed henter 22 millioner kroner

Den danske it-virksomhed Layerise henter 22 millioner til kassen. Selskabet udvikler digitale assistenter som erstatter papirmanualer til fysiske produkter, og det er tilsyneladende noget, der tiltrækker investorer.

Ifølge selskabet selv mener otte ud af ti ikke, at de fysiske manualer bidrager til at løse deres problem. Derfor har Layerise fundet en alternativ digital løsning.

“Layerise er en digital assistent til fysiske produkter, der på den ene side kan guide forbrugere af produkter mere visuelt og interaktivt, men lige så vigtigt også giver producenterne af fysiske produkter viden om slutbrugernes behov på et langt højere niveau end tidligere,” skriver selskabet selv om produktet.

It-truslen er steget markant under coronakrisen

Coronaprøver.dk, coronasmitte.dk, vacciner.dk. De danske myndigheder har oprettet et hav af domæner med et enkelt formål.

Det udnytter de it-kriminelle i stor stil, og derfor er antallet af svindelsider eksploderet under coronakrisen, viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

Ifølge Mimecast har der i perioder været oprettet fem gange så mange mistænkelige domæner som før nedlukningen i marts sidste år.

“Det er ikke nyt, at it-kriminelle lukrerer på vores tillid til anerkendte virksomheder, men den store stigning er alarmerende, for mange virksomheder ved ikke, i hvor stort omfang deres brand bliver udnyttet og overser de direkte og indirekte effekter, som denne type angreb har for deres forretning,” siger Niels Frederiksen, senior sales engineer i Mimecast i Danmark.

TV 2 Play runder 800.000 brugere

Streamingtjenesten TV 2 Play har skrabet 800.000 betalende brugere på platformen.

Målet for den danske tv-koncern er at nå 1,3 millioner brugere i 2025. Dermed er TV 2 mere end halvvejs mod målet om mindre end fire år.

Det skriver Finans.

“Vi skal op på et niveau, hvor 75 pct. af dem, der vælger tv-pakken fra, vælger TV 2 Play til. Derfor investerer vi massivt i udviklingen af både indholdssiden, platformen og brugeroplevelsen,” lyder det fra Flemming Rasmussen, der er vice administrerende direktør, til mediet.

TV 2’s udviklingsdirektør Rahul Yadav fortalte tidligere på året om koncernens planer for streamingtjenesten til Computerworld.

Forbrugere giver danske virksomheder dårlige anmeldelser online

Fire ud af ti anmeldelser på sider som Truspiolot er negative. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov.

Desuden er det særligt danske virksomheder, som forbrugerne giver negative anmeldelser, viser undersøgelsen. Men det afspejler ikke nødvendigvis virkeligheden, mener kommunikationsekspert William Atak, der har skrevet en bog om fænomenet.

“Virksomheder oplever et øget pres fra deres kunder både via og med anmeldelsesplatforme som afpresningsmiddel. De skal jo nærmest alle være eksperter i krisekommunikation for at kunne håndtere den slags, og det er rigtig svært for dem at manøvrere rundt i, hvad de må og ikke må sige eller gøre,” lyder det fra William Atak i en meddelelse.

“Selvfølgelig er 40% af de danske forbrugere ikke utilfredse med virksomhederne,” konkluderer han.

Ifølge undersøgelsen er potentielle i høj grad påvirket af anmeldelserne på platforme som Trustpilot. 96 procent af de adspurgte danskere svarer, at kundeanmeldelser påvirker deres købsbeslutning.

Apple Podcasts er nu tilgængelige i hele verden

Fra i dag kan danske brugere også gøre brug af Apple Podcast, oplyser den amerikanske it-giganter.

Tidligere på året annoncerede Apple den nye platform, der giver podcast-udgivere mulighed for at tage penge for deres podcasts gennem platformen. Den er allerede blevet lanceret i USA, men nu bliver tjenesten tilgængelig i Danmark og 170 andre lande.

“Lytterne kan slet ikke få nok af deres yndlingspodcasts og vil gerne støtte de ekstraordinære podcastere, der gør dem mulige, på en nem måde,” udtaler Oliver Schusser, Apples Vice President for Apple Music and Beats.

“Nu kan lytterne få adgang til nyt indhold og yderligere fordele i tusindvis af nye og populære podcasts samt millioner af gratis udsendelser, og der kommer mere til hver eneste uge. Apple Podcasts-abonnementer hjælper podcastere med at få deres virksomheder til at vokse og fortsætter med at gøre podcasts til en vigtig kilde, der informerer, underholder, opdaterer og inspirerer flere hundrede millioner lyttere rundt om i verden.”