Artikel top billede

(Foto: cdogas / Christos DOGAS)

cBrain hyrer Morten Østergaard som ny rådgiver

Tidligere minister og leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard er blevet ansat som ny rådgiver for it-virksomheden cBrain.

It-virksomheden cBrain har hyret den tidligere minister og partileder af Radikale Vesntre Morten Østergaard som klimarådgiver.

Han oplyser på Facebook, at han kommer til hjælpe ledelsen med at udforme en strategi for klimaløsninger, der tilsyneladende skal være et nyt forretningsområde for det danske it-selskab.

“Jeg brænder for klimasagen og har tidligere arbejdet professionelt med digitalisering. Og jeg ved, at for at vi kan nå vores fælles klimamål, så skal vi have nedbragt tiden gevaldigt fra politiske beslutninger til konkret handling. Både i Danmark og resten af verden. Som de for eksempel har gjort i Miljøstyrelsen, der på rekordtid fik lavet et system, så der kunne bevilges støtte til at tage klimabelastende lavbundsjorde ud af drift,” skriver den tidligere minister på Facebook.

I opslaget skriver, at han har skrevet til Folketingets formand for at træde ud af Folketinget med det samme, men tiltræder først det nye job 1. august.

Morten Østergaard trak sig som leder for Radikale Venstre sidste år efter sager om krænkelser. Siden har han fortsat været medlem af Folketinget men sygemeldt indtil nu.

“Grøn omstilling og digitalisering kommer til at forandre verden. I Danmark er vi ret gode til begge dele. Jeg er glad for at mit nye job også bliver med forandring som omdrejningspunkt og blik for verden. Med afsæt i verdensmål 13 om klimaindsats, skal jeg hjælpe ledelsen i cBrain med at udvikle en strategi for at understøtte regeringer og myndigheders arbejde med klima,” skriver Østergaard om sit nye job.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere