Artikel top billede

(Foto: cdogas / Christos DOGAS)

cBrain hyrer Morten Østergaard som ny rådgiver

Tidligere minister og leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard er blevet ansat som ny rådgiver for it-virksomheden cBrain.

It-virksomheden cBrain har hyret den tidligere minister og partileder af Radikale Vesntre Morten Østergaard som klimarådgiver.

Han oplyser på Facebook, at han kommer til hjælpe ledelsen med at udforme en strategi for klimaløsninger, der tilsyneladende skal være et nyt forretningsområde for det danske it-selskab.

“Jeg brænder for klimasagen og har tidligere arbejdet professionelt med digitalisering. Og jeg ved, at for at vi kan nå vores fælles klimamål, så skal vi have nedbragt tiden gevaldigt fra politiske beslutninger til konkret handling. Både i Danmark og resten af verden. Som de for eksempel har gjort i Miljøstyrelsen, der på rekordtid fik lavet et system, så der kunne bevilges støtte til at tage klimabelastende lavbundsjorde ud af drift,” skriver den tidligere minister på Facebook.

I opslaget skriver, at han har skrevet til Folketingets formand for at træde ud af Folketinget med det samme, men tiltræder først det nye job 1. august.

Morten Østergaard trak sig som leder for Radikale Venstre sidste år efter sager om krænkelser. Siden har han fortsat været medlem af Folketinget men sygemeldt indtil nu.

“Grøn omstilling og digitalisering kommer til at forandre verden. I Danmark er vi ret gode til begge dele. Jeg er glad for at mit nye job også bliver med forandring som omdrejningspunkt og blik for verden. Med afsæt i verdensmål 13 om klimaindsats, skal jeg hjælpe ledelsen i cBrain med at udvikle en strategi for at understøtte regeringer og myndigheders arbejde med klima,” skriver Østergaard om sit nye job.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere