Artikel top billede

(Foto: Photo by Adem AY on Blokering fra det russiske internet og udelukkelse i søgeresultaterne er straffen til de tech-giganter, der ikke efterkommer den nye lov, som det russiske parlaments underhus netop har vedtaget.

Inden januar 2022 skal amerikanske tech-giganter som Google, Facebook og Twitter have åbnet lokale kontorer i Rusland, hvis de vil undgå at blive straffet kommercielt. Dét har russiske lovgivere vedtaget i dag.

Det skriver Reuters.

De senste måneder har Rusland slået hårdt ned på internet-selskaberne.

Blandt andet har landet blokeret Twitters internettrafik siden marts i år som straf for, at det sociale medie ikke har slettet indhold, som Moskva mener er forbudt.

Den nye lovgvning kræver af udenlandske websteder med mere end en halv million daglige brugere i Rusland, at disse opretter en lokal filial eller russisk juridisk enhed.

De websteder, der ikke overholder disse krav, vil blive markeret som ikke-kompatible på søgemaskiner.

Derudover kan de risikere at blive udelukket fra søgemaskinens resultater og forbydes desuden at annoncere i Rusland og for russere, skriver det russiske parlament på sin hjemmeside.

Lovforslaget venter endnu på godkendelse af parlamentet, og Ruslands præsident Vladimir Putin skal sætte sin underskrift på det, før det bliver til lov.

Det forventes at ske snart.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere