Artikel top billede

Kæmpe 5G-boom i gang: En million nye abonnementer hver dag

5G-udrulningen går i øjeblikket hurtigere end udrulningen af 4G-teknologien. Ifølge en ny rapport fra Ericsson ventes det, at verden vil runde en halv milliarder abonnementer inden årets udgang.

Inden udgangen af 2021 vil der være mere end en halv milliard 5G-abonnementer på verdensplan, og i øjeblikket kommer én million nye 5G-brugere til hver eneste dag.

Det viser en ny rapport fra Ericsson.

Ifølge Ericsson Mobility Rapport går 5G-udrulningen hurtigere end udrulningen af 4G-teknologi.

“Vi forventer, at antallet af 5G-abonnementer når milliard-milepælen to år hurtigere end 4G. Og en af årsagerne er, at prisen på nye 5G-smartphones har fundet et leje, hvor markant flere kan være med. I dag er mere end 300 5G-modeller enten lanceret eller på vej til hylderne verden over,” siger Niclas Backlund, landechef for Ericsson i Danmark.

Ifølge rapporten bruger 5G-enhederne i dag mere end 10 GB data hver måned, og det tal ventes at eksplodere i de kommende år.

Det er således Ericsson forventningen, at hver eneste bruger vil forbruge 35 GB data ved udgangen af 2026.

I øjeblikket er det især i Kina, Sydkorea og i USA, at 5G-udrulningen har fart på, men tempoet går noget langsommere i Europa.

“På europæisk plan hænger vi lidt i bremsen med hensyn til 5G-udrulning, men herhjemme er situationen mere positiv. Sidste år lancerede TDC NET deres nationale 5G-net, mens Hi3G er godt i gang med at udbygge deres 5G-infrastruktur. Og nu, hvor de længe ventede 5G-auktioner er gennemført, forventer jeg, at der vil komme endnu mere skub i tingene på vores breddegrader," lyder det fra Niclas Backlund.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.