Artikel top billede

Din iPhones WiFi vil blive ødelagt af hotspots med særlige navne

Der er visse navne du skal undgå, hvis du ikke vil ødelægge din mulighed for WiFi-forbindelse på din iPhone. En fejl i Apples iOS-system ødelægger telefonens WiFi-funktion.

Forskeren Carl Schou har opdaget en ny fejl i iPhone, der permanent kan ødelægge brugernes WiFi-funktion ved at deaktivere den. Og problemet kan udløses ved blot at logge på et hotspot med et ganske særligt navn.

Når iPhonen først har oprettet forbindelse til hotspottet, vil det ikke mere kunne oprette forbindelse til en anden WiFi-enhed. Heller ikke selv om den genstartes eller hotspottet omdøbes.

Det skriver BleepingComputer.

Den eneste måde at genetablere WiFi-funktionen er ved at nulstille netværksindstillingerne på den berørte iPhone.

Denne slags fejl er alvorlige, fordi fejlen kan udgøre en alvorlig trussel i en faktisk angrebssituation, hvor en trusselsaktør beslutter at oprette et åbent usikkert hotspot på et offentligt sted.

Hvad er navnet?

Uafhængige sikkerhedsforskere spekulerer i, at fejlen kan skyldes et parsingsproblem i WiFi-indstillingerne.

Schou bemærkede problemet, fordi han havde problemer efter at have logget ind på sit personlige WiFi-hotspot med navnet "%p%s%s% s%s%n" ved hjælp af sin iPhone.

Apple iOS fortolker muligvis bogstaverne, der følger tegnet "%", som strengformat-specifikatorer i stedet for at betragte det som en del af navnet på det specifikke hotspot.

Derved har systemet svært ved at slippe hotspottet igen, når brugernavnet starter med "%".

Sådan gendannes enhedens WiFi-fuktion

Har du brug for at gendanne en enhed skal du nulstille dine iOS-netværksindstillinger. Det gør du således:

- Gå til Indstillinger på din iPhone, vælg Generelt.

- Vælg Nulstil.

- Vælg indstillingen 'Nulstil netværksindstillinger', enheden genstarter, og netværksindstillinger gendannes til fabriksstandarden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere