Artikel top billede

Din iPhones WiFi vil blive ødelagt af hotspots med særlige navne

Der er visse navne du skal undgå, hvis du ikke vil ødelægge din mulighed for WiFi-forbindelse på din iPhone. En fejl i Apples iOS-system ødelægger telefonens WiFi-funktion.

Forskeren Carl Schou har opdaget en ny fejl i iPhone, der permanent kan ødelægge brugernes WiFi-funktion ved at deaktivere den. Og problemet kan udløses ved blot at logge på et hotspot med et ganske særligt navn.

Når iPhonen først har oprettet forbindelse til hotspottet, vil det ikke mere kunne oprette forbindelse til en anden WiFi-enhed. Heller ikke selv om den genstartes eller hotspottet omdøbes.

Det skriver BleepingComputer.

Den eneste måde at genetablere WiFi-funktionen er ved at nulstille netværksindstillingerne på den berørte iPhone.

Denne slags fejl er alvorlige, fordi fejlen kan udgøre en alvorlig trussel i en faktisk angrebssituation, hvor en trusselsaktør beslutter at oprette et åbent usikkert hotspot på et offentligt sted.

Hvad er navnet?

Uafhængige sikkerhedsforskere spekulerer i, at fejlen kan skyldes et parsingsproblem i WiFi-indstillingerne.

Schou bemærkede problemet, fordi han havde problemer efter at have logget ind på sit personlige WiFi-hotspot med navnet "%p%s%s% s%s%n" ved hjælp af sin iPhone.

Apple iOS fortolker muligvis bogstaverne, der følger tegnet "%", som strengformat-specifikatorer i stedet for at betragte det som en del af navnet på det specifikke hotspot.

Derved har systemet svært ved at slippe hotspottet igen, når brugernavnet starter med "%".

Sådan gendannes enhedens WiFi-fuktion

Har du brug for at gendanne en enhed skal du nulstille dine iOS-netværksindstillinger. Det gør du således:

- Gå til Indstillinger på din iPhone, vælg Generelt.

- Vælg Nulstil.

- Vælg indstillingen 'Nulstil netværksindstillinger', enheden genstarter, og netværksindstillinger gendannes til fabriksstandarden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.