Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Bog: Palle alene i verden – bare uden Palle

I den dybt fascinerende og storsælgende The World Without Us undersøger forfatteren, hvad der ville ske med verden, hvis menneskeheden en dag forsvandt.

FNs klimapanel er som bekendt på trapperne med en ny rapport, og det skal som sædvanlig nok få blodet til at rulle lidt raskere på yderfløjene.

Nogle vil holde på, at menneskeskabt global opvarmning er noget pjat. Andre vil argumentere indædt for, at Homo Sapiens er en pestilens, der ville gøre kloden en tjeneste ved at pilke af.

Sidstnævnte er et – om end noget ekstremt – så dog fascinerende tankeeksperiment. For hvad nu hvis Palle ikke blot var alene i verden, men at der faktisk heller ikke var nogen Palle tilbage?

Det skrev den amerikanske journalist Alan Weisman en bog om for nogle år siden. Den hedder The World Without Us og er et overraskende spændende bekendtskab.

Bogens præmis er at undersøge, hvilke spor menneskeheden ville efterlade, hvis vi en dag ganske enkelt forsvandt (han tager ikke stilling til hvordan).

Eksempelvis ville storbyernes undergrundsbaner hurtigt blive oversvømmet og – på sigt – kollapse. Til gengæld ville vores broer og betonbyggerier blive stående rigtig længe.

Det samme ville næppe gøre sig gældende for moderne parcelhuse, der jo primært består af gips, træ og en smule sten. De skvatter ret hurtigt sammen og går i opløsning, når først fyret slukkes og de første træer vælter ned over taget.

Ja, i løbet af 500-600 år ville nogle af de største tilbageværende genstande fra et typisk boligkvarter være de overbegroede og rustfri rester fra vore hårde hvidevarer.

Naturen ville i vidt omfang blomstre op i en rasende fart, dog de arter, der lever godt af og med mennesket.

Her trækker forfatteren blandt andet på erfaringerne fra den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea, området omkring Tjernobyl samt de vilde skove mellem Polen og Hviderusland.

The World Without Us er velskrevet, og bogen prædiker ikke. Det ville også hurtigt blive fuldkommen ulideligt. Den er til gengæld et dybt interessant tankeeksperiment, der sætter det moderne samfunds forgængelighed i perspektiv.

Det er helt enkelt apokalyptisk videnskabsjournalistik på ret højt niveau, og bogen har – ikke overraskende – solgt langt over to millioner eksemplarer på verdensplan.

Den er oversat til mere end 30 sprog, blandt andet dansk under titlen Verden uden os.

Titel: The World Without Us. Forfatter: Alan Weisman
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere