Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Aktiekursen steget næsten 620 procent siden Satya Nadella tog over: Microsofts markedsværdi runder for første gang to billioner dollar

Det tog Microsoft 33 år at nå en markedsværdi på den første billion dollar. Blot omkring to år senere runder selskabet nu en markedsværdi på to billioner dollar. Aktiekursen er steget næsten 620 procent, siden Satya Nadella overtog tømmerne fra Steve Ballmer for syv år siden.

Microsoft har aldrig været flere penge værd, og for et selskab af dette størrelse siger det ikke så lidt.

Efter en pæn stigning i aktiekursen i de senere dage rundede selskabet således tirsdag nat en samlet markedsværdi på to billioner dollar.

Det svarer til totusind milliarder dollar eller en million millioner dollar.

Dermed bliver Microsoft det blot andet børsnoterede amerikanske selskab, der runder den svimlende grænse på to billioner dollar.

Det første var Apple, der rundede denne magiske grænse i august i fjor.

Microsofts aktiekurs - og altså dermed markedsværdi - er steget brat, siden Satya Nadella overtog ledelsen af selskabet i 2014 med det klare mål at omgøre det store software-selskab til et cloud-selskab.

Det er noget, der giver genlyd, når et selskab af Microsofts for alvor sætter kræfterne ind på en ny teknologi-platform, og Microsoft har da også i de senere år været blandt de mest toneangivende it-selskaber i den globale omstilling mod cloud-computing.

Samtidig er Microsoft den eneste af de store tech-giganter, som i de senere år ikke har været involveret i en eller anden form for opgør med konkurrence-myndigheder i enten EU eller USA (eller begge steder).

Den ro og stabilitet er noget, der smitter af på aktiekursen og markedets tro på et selskabs fremtid.

Siden Satya Nadella overtog tømmerne er Microsofts aktiekurs da også steget med næsten 620 procent.

Det er blot et par år siden, at Microsoft rundede en markedsværdi på en billion dollar.

Det siger lidt om selskabets eksplosive udvikling under Satya Nadella, at det altså tog Microsoft 33 år at nå en markedsværdi på den første billion dollar, men altså kun godt to år at nå den næste billion.

Selskabets markedsværdi er steget med 19 procent siden nytår, hvilket er mere end både Apple og Amazon, der ellers også er blandt de mest værdifulde selskaber i verden.

Amazon har for tiden en markedsværdi på 1,8 billioner dollar, mens Alphabet har en markedsværdi på omkring 1,6 billioner dollar.