Artikel top billede

Oracle skal hjælpe kæmpe bank med at skære it-omkostninger ned med 21 milliarder kroner om året

Oracle og Deutsche Bank har indgået et flerårigt samarbejde, der skal munde ud i kæmpe besparelser i de årlige it-omkostninger. Transformationen forventes at løbe over de næste tre til fem år og indebærer blandt andet en privat cloud-løsning fra Oracle.

En af verdens største banker, Deutsche Bank, har indgået et flerårigt strategisk samarbejde med den amerikanske it-virksomhed Oracle.

Partnerskabet skal simplificere den tyske kæmpebanks it-landskab, være med til at skære omkring en tredjedel af bankens applikationer væk og lede til voldsomme besparelser i it-budgettet.

Den store omstilling forventes at løbe over de næste tre til fem år og fra 2022 føre til årlige it-besparelser på 2,8 milliarder euro svarende til næsten 21 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Aftalen indebærer, oplyser de to selskaber i en meddelelse, blandt andet at Deutsche Bank vil opgradere sine eksisterende databaser og migrere størstedelen af sit Oracle-databaselandskab til en private cloud-løsning hos Oracle.

Det bliver den største Oracle-baserede cloud-løsning til dato og skal give en dedikeret platform til at understøtte og skalere bankens eksisterende kritiske systemer og tjenester, lyder det.

"Vores samarbejde med Oracle om at modernisere vores databaser vil spille en vigtig rolle i vores samlede teknologitransformation," siger Bernd Leukert, Deutsche Banks CTO i en meddelelse.

Ifølge Reuters havde Deutsche Bank i 2020 it-omkostninger på 19,5 milliarder euro.

Som led i den store migrering og transformation er målet, at it-omkostningerne fra 2022 lyder på 16,7 milliarder euro.

Oracle og Deutsche Bank har også aftalt at danne et fælles innovationspartnerskab, der samler de to virksomheders udviklings- og teknologiteams for at undersøge potentialet indenfor datasikkerhed, blockchain, AI og analyser i forhold til at designe nye finansielle produkter og tjenester.

Banken vil trods samarbejdet med Oracle fortsætte med også at bruge SAP-teknologi.
Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.