Artikel top billede

Jeff Bezos vil rejse ud i rummet - men ingen vil forsikre ham og hans rumrejsekammerater

Jeff Bezos og hans med-rumeventyrer har kun en måndes tid endnu, inden de letter fra Jordens overflade i en rumkapsel, og skal opleve himmelrummet udefra. Men ingen vil forsikre rumturisterne på turen.

Millardæren og en af klodens rigeste mennesker Jeff Bezos (kun engang imellem overgået af Elon Musk) står på kanten til at blive blandt de første rumturister i verdenshistorien, når han næste måned sender sig selv sammen med et hold ledsagere ud i det store mørke via sin rumstation Blue Origin.

Men som alle fornuftige rejsende må Bezos huske at forsikre sig inden.

Men det viser sig at være en udfordring. For endnu er der ikke nogen frosikringsselskaber, der er klar til at prisfastsætte risikoen for at miste Jeff Bezos eller de andre turister, der skal ledsage ham ud over Jordens atmosfære.

Det skriver Reuters.

Der er i forvejen et marked i forsikringsbranchen for at forsikre satellitter, raketter og andre ubemandede rumfartøjer. Men turen er endnu ikke kommet til rumturister i rummet.

”Rumturisme indebærer en betydelig risiko, men er ikke et problem, som livsforsikringsselskaber specifikt spørger om endnu, fordi det er så sjældent, at nogen rejser ud i rummet,” siger talsmand Michael Barry fra Insurance Information Institute (III).

Det er dog ikke ulovligt for rumstationen at sende rumpassagerer ud i det ydre rum, uden livsforsikringer eller skadesforsikringer.

Rumstationer som eksempelvis NASA køber generelt ikke dækning af erstatningsansvar, idet regeringslanceringer dybest set er forsikret af skatteydere.

NASA-astronauter er berettigede til regeringsbaserede livsforsikringsprogrammer, oplyer en NASA-talsmand i et mail-svar til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere