Artikel top billede

Jeff Bezos vil rejse ud i rummet - men ingen vil forsikre ham og hans rumrejsekammerater

Jeff Bezos og hans med-rumeventyrer har kun en måndes tid endnu, inden de letter fra Jordens overflade i en rumkapsel, og skal opleve himmelrummet udefra. Men ingen vil forsikre rumturisterne på turen.

Millardæren og en af klodens rigeste mennesker Jeff Bezos (kun engang imellem overgået af Elon Musk) står på kanten til at blive blandt de første rumturister i verdenshistorien, når han næste måned sender sig selv sammen med et hold ledsagere ud i det store mørke via sin rumstation Blue Origin.

Men som alle fornuftige rejsende må Bezos huske at forsikre sig inden.

Men det viser sig at være en udfordring. For endnu er der ikke nogen frosikringsselskaber, der er klar til at prisfastsætte risikoen for at miste Jeff Bezos eller de andre turister, der skal ledsage ham ud over Jordens atmosfære.

Det skriver Reuters.

Der er i forvejen et marked i forsikringsbranchen for at forsikre satellitter, raketter og andre ubemandede rumfartøjer. Men turen er endnu ikke kommet til rumturister i rummet.

”Rumturisme indebærer en betydelig risiko, men er ikke et problem, som livsforsikringsselskaber specifikt spørger om endnu, fordi det er så sjældent, at nogen rejser ud i rummet,” siger talsmand Michael Barry fra Insurance Information Institute (III).

Det er dog ikke ulovligt for rumstationen at sende rumpassagerer ud i det ydre rum, uden livsforsikringer eller skadesforsikringer.

Rumstationer som eksempelvis NASA køber generelt ikke dækning af erstatningsansvar, idet regeringslanceringer dybest set er forsikret af skatteydere.

NASA-astronauter er berettigede til regeringsbaserede livsforsikringsprogrammer, oplyer en NASA-talsmand i et mail-svar til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere