Artikel top billede

Jeff Bezos vil rejse ud i rummet - men ingen vil forsikre ham og hans rumrejsekammerater

Jeff Bezos og hans med-rumeventyrer har kun en måndes tid endnu, inden de letter fra Jordens overflade i en rumkapsel, og skal opleve himmelrummet udefra. Men ingen vil forsikre rumturisterne på turen.

Millardæren og en af klodens rigeste mennesker Jeff Bezos (kun engang imellem overgået af Elon Musk) står på kanten til at blive blandt de første rumturister i verdenshistorien, når han næste måned sender sig selv sammen med et hold ledsagere ud i det store mørke via sin rumstation Blue Origin.

Men som alle fornuftige rejsende må Bezos huske at forsikre sig inden.

Men det viser sig at være en udfordring. For endnu er der ikke nogen frosikringsselskaber, der er klar til at prisfastsætte risikoen for at miste Jeff Bezos eller de andre turister, der skal ledsage ham ud over Jordens atmosfære.

Det skriver Reuters.

Der er i forvejen et marked i forsikringsbranchen for at forsikre satellitter, raketter og andre ubemandede rumfartøjer. Men turen er endnu ikke kommet til rumturister i rummet.

”Rumturisme indebærer en betydelig risiko, men er ikke et problem, som livsforsikringsselskaber specifikt spørger om endnu, fordi det er så sjældent, at nogen rejser ud i rummet,” siger talsmand Michael Barry fra Insurance Information Institute (III).

Det er dog ikke ulovligt for rumstationen at sende rumpassagerer ud i det ydre rum, uden livsforsikringer eller skadesforsikringer.

Rumstationer som eksempelvis NASA køber generelt ikke dækning af erstatningsansvar, idet regeringslanceringer dybest set er forsikret af skatteydere.

NASA-astronauter er berettigede til regeringsbaserede livsforsikringsprogrammer, oplyer en NASA-talsmand i et mail-svar til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.