Artikel top billede

(Foto: Folketinget/Henrik Sørensen)

Regeringen opretter særligt ‘tech-gigant kontor’

Kulturministeriet er i færd med at etablere et særligt ‘tech-gigant kontor,’ som skal levere ‘muskler’ og sikre, at tech-giganterne bliver tøjlet.

Kulturministeriet er godt i gang med at etablere et særligt kontor, som får til opgave at sikre, at tech-giganterne bliver tøjlet herhjemme.

Den nye afdeling - som ministeriet kalder for et ‘tech-gigant kontor’ - får til opgave at ‘levere analysekraft og muskler’ til regeringens politik på tech-området.

Det særlige tech-gigant kontor skal således være med til at udforme ‘ny politik og løsninger, som skal sikre, at tech-giganterne tager et ansvar, der modsvarer den indflydelse de har på vores samfund, vores demokrati og vores offentlige samtale,” lyder det fra Kulturministeriet.

Her søger man lige nu en ny chef til kontoret, og ovenstående beskrivelse stammer fra det jobopslag, som ministeriet har offentliggjort.

Ministeriet sigter her efter, at den kommende chef for tech-gigant kontoret kan tiltræde 1. oktober.

Det finder du her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere