Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tele-topchefer: Der er brug for store ændringer i europæisk telelovgivning

Der er stærkt brug for, at hele den europæiske telelovgivning bliver fornyet. Den nuværende lovgivning er ‘fuldstændigt forældet’ og står i vejen for fremskridt, lyder det fra topchefer for flere af Europas største televirksomheder.

Den europæiske telelovgning er totalt forældet og bør omformuleres og fornyes.

Sådan lyder det samstemmende fra flere topchefer for nogle af Europas største televirksomheder i et opråb, som de leverede mandag på Mobile World Congress, der i disse dage afvikles i Barcelona.

“Det lovgivningsmæssige rammeværk i Europa er totalt forældet. Lovgivningen i dag er baseret på netværk fra det forrige århundrede,” lyder kritikken således fra Jose-Maria Alvarez-Pallete, CEO for spanske Telefonica skriver Reuters.

Han bakkes op af Tim Hoettges, CEO for Deutsche Telekom.

Han mener, at det europæiske telemarked er ved at falde fra hinanden, fordi selskaberne reelt opererer med 27 forskellige lovgivninger - et for hvert EU-land.

Det er en kæmpe-barriere i en tid, hvor selskaberne udfordres af de nye messaging-tjenester som WhatsApp, Teams og lignende, som udnytter teleselskabernes netværk, men ikke investerer, mener han.

De europæiske teleselskaber er for tiden godt i gang med at investere milliarder af kroner i udbygning af 5G-netværk.

Ifølge Reuters er teleselskaberne meget opsatte på at få en del af disse investeringer hjem igen og undgå, at de ender i samme situation, som det var tilfældet med 4G.

4G kostede nemlig også milliarder af kroner og banede vejen for nye milliard-industrier og store selskaber inden for transport (som Uber), streaming (som Spotify), mad-levering og meget andet.

Og teleselskaberne mener, at de ikke fik nok ud af denne nye bølge, som deres investeringer åbnede for. Og den situation vil de undgå gentager sig med 5G.

“Vi er nødt til at vågne op. Vi er nødt til at finde et fair grundlag for vores industri, og vi har brug for store politikere, som kan formulere en vision for Europa,” siger Tim Hoettges.

Topcheferne opfordrer nu til øget samarbejde mellem teleselskaberne og regeringerne.

“Vi har teknologien og know-how, men der er spørgsmål, når det gælder lovgivning, konkurrence og finansiering,” siger Jose-Maria Alvarez-Pallete.Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.