Artikel top billede

Russiske statshackere har haft adgang til bagdør i Nationalbanken i syv måneder

Nationalbanken blev ramt af det globale SolarWind-angreb. Russiske statshackere har haft adgang via en bagdør i syv måneder.

De formodede russiske stats-hackere, der stod bag SolarWind-angrebet, har haft adgang til Nationalbankens systemer via en bagdør i syv måneder.

Det viser en aktindsigt, som Version2 har fået om sagen.

SolarWind-angrebet fandt sted i slutningen af 2020 og bredte sig hurtigt en lang række organisationer og virksomheder verden over.

Det skete, da hackerne lykkedes med at plante fjendtlig kode i det amerikanske selskabs software. SolarWind står bag en meget udbredt løsning til blandt andet netværks- og applikationsovervågning.

Malwaren blev dernæst spredt, da SolarWind udsendte opdateringer ud til sine kunder - herunder Microsoft og mange andre.

Nationalbanken meddeler til Version2, at alle relevante systemer straks blev inddæmmet og analyseret, samt at der ikke er nogen tegn på, at angrebet ‘har haft reelle konsekvenser.’

Ifølge aktindsigten tyder alt da også alene på, at Nationalbanken alene har været ramt af en såkaldt Stage 1-kompromittering, som betyder, at hackerne alene via en kodestump har fået besked om, at bagdøren er klar til at blive åbnet.