Artikel top billede

Russiske statshackere har haft adgang til bagdør i Nationalbanken i syv måneder

Nationalbanken blev ramt af det globale SolarWind-angreb. Russiske statshackere har haft adgang via en bagdør i syv måneder.

De formodede russiske stats-hackere, der stod bag SolarWind-angrebet, har haft adgang til Nationalbankens systemer via en bagdør i syv måneder.

Det viser en aktindsigt, som Version2 har fået om sagen.

SolarWind-angrebet fandt sted i slutningen af 2020 og bredte sig hurtigt en lang række organisationer og virksomheder verden over.

Det skete, da hackerne lykkedes med at plante fjendtlig kode i det amerikanske selskabs software. SolarWind står bag en meget udbredt løsning til blandt andet netværks- og applikationsovervågning.

Malwaren blev dernæst spredt, da SolarWind udsendte opdateringer ud til sine kunder - herunder Microsoft og mange andre.

Nationalbanken meddeler til Version2, at alle relevante systemer straks blev inddæmmet og analyseret, samt at der ikke er nogen tegn på, at angrebet ‘har haft reelle konsekvenser.’

Ifølge aktindsigten tyder alt da også alene på, at Nationalbanken alene har været ramt af en såkaldt Stage 1-kompromittering, som betyder, at hackerne alene via en kodestump har fået besked om, at bagdøren er klar til at blive åbnet.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.