Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

På trods af privacy-kritik: Apple lagrer gigantiske datamængder hos Googles cloud-tjenester

Gennem det seneste år har Apple øget sin brug af Google Cloud markant. Nu lagrer selskabet svimlende 8 exabyte data i søgegigantens datacentre.

Selvom Apple sjældent har forsømt muligheden for at angribe Googles privacy-politik, så har iPhone-producenten ikke selv noget problem med at anvende søgegiganten cloud-tjenester.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Information er Apple den største kunde hos Google Cloud, og i løbet af den seneste årer mængden af data, som Apple lagrer i Google Cloud blevet øget dramatisk.

Således har Apple i løbet af det seneste år brugt 300 millioner dollar på Googles cloud-ydelser, hvilket er 50 procent mere end året før.

Større end alle andre kunder

Alene i november i fjor øgede Apple ifølge The Information sin datamængde hos Google med 470 petabytes, hvilket er en stigning, der svarer til den samlede datamægnde som Google Clouds næststørste kunde, TikTok, bruger.

Samlet set lægger Apple beslag på svimlende 8 exabyte i Googles datacentre.

The Information oplyser, at Apple blandt de ansatte hos Google Cloud går under navnet Bigfoot, fordi selskabet fodaftryk er så markant.

Udover sine egne datacentre og Google Cloud bruger Apples også Amazon Web Services.

Det er ifølge The Information uvist, hvorfor Apple har øget sin brug af Googles-cloudtjenester i det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?