Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

På trods af privacy-kritik: Apple lagrer gigantiske datamængder hos Googles cloud-tjenester

Gennem det seneste år har Apple øget sin brug af Google Cloud markant. Nu lagrer selskabet svimlende 8 exabyte data i søgegigantens datacentre.

Selvom Apple sjældent har forsømt muligheden for at angribe Googles privacy-politik, så har iPhone-producenten ikke selv noget problem med at anvende søgegiganten cloud-tjenester.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Information er Apple den største kunde hos Google Cloud, og i løbet af den seneste årer mængden af data, som Apple lagrer i Google Cloud blevet øget dramatisk.

Således har Apple i løbet af det seneste år brugt 300 millioner dollar på Googles cloud-ydelser, hvilket er 50 procent mere end året før.

Større end alle andre kunder

Alene i november i fjor øgede Apple ifølge The Information sin datamængde hos Google med 470 petabytes, hvilket er en stigning, der svarer til den samlede datamægnde som Google Clouds næststørste kunde, TikTok, bruger.

Samlet set lægger Apple beslag på svimlende 8 exabyte i Googles datacentre.

The Information oplyser, at Apple blandt de ansatte hos Google Cloud går under navnet Bigfoot, fordi selskabet fodaftryk er så markant.

Udover sine egne datacentre og Google Cloud bruger Apples også Amazon Web Services.

Det er ifølge The Information uvist, hvorfor Apple har øget sin brug af Googles-cloudtjenester i det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere