Artikel top billede

På trods af privacy-kritik: Apple lagrer gigantiske datamængder hos Googles cloud-tjenester

Gennem det seneste år har Apple øget sin brug af Google Cloud markant. Nu lagrer selskabet svimlende 8 exabyte data i søgegigantens datacentre.

Selvom Apple sjældent har forsømt muligheden for at angribe Googles privacy-politik, så har iPhone-producenten ikke selv noget problem med at anvende søgegiganten cloud-tjenester.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Information er Apple den største kunde hos Google Cloud, og i løbet af den seneste årer mængden af data, som Apple lagrer i Google Cloud blevet øget dramatisk.

Således har Apple i løbet af det seneste år brugt 300 millioner dollar på Googles cloud-ydelser, hvilket er 50 procent mere end året før.

Større end alle andre kunder

Alene i november i fjor øgede Apple ifølge The Information sin datamængde hos Google med 470 petabytes, hvilket er en stigning, der svarer til den samlede datamægnde som Google Clouds næststørste kunde, TikTok, bruger.

Samlet set lægger Apple beslag på svimlende 8 exabyte i Googles datacentre.

The Information oplyser, at Apple blandt de ansatte hos Google Cloud går under navnet Bigfoot, fordi selskabet fodaftryk er så markant.

Udover sine egne datacentre og Google Cloud bruger Apples også Amazon Web Services.

Det er ifølge The Information uvist, hvorfor Apple har øget sin brug af Googles-cloudtjenester i det seneste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.