Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Bog: Sådan kommer din identitet på overarbejde i fremtiden

I The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? går fremtidsforskeren Tracey Follows i dybden med, hvordan vores stadig mere finkornede digitale identiteter former vores fremtid og muligheder.

Hvem er jeg egentlig? Det er der mange bud på, og de fleste af os viser let forskellige udgaver af os selv afhængig af, om vi mødes med kolleger, venner, familien eller gamle klassekammerater.

Men online stikker det helt af. Her præsenteres man undertiden for vidt forskellige versioner af én og samme person afhængig af, om man møder vedkommende på LinkedIn, Facebook, Instagram, Reddit eller noget helt femte.

Dertil kommer naturligvis de – sandsynligvis langt mere retvisende! – profiler, som et utal af digitale tjenester tegner af os baseret på vores søgehistorik og onlineadfærd.

Det er en del af emnet for bogen The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? af fremtidsforskeren Tracey Follows om.

For én ting er, hvordan digitale identiteter dannes og hvilken indflydelse vi selv har på det. Noget helt andet er det forhold, at regeringer og myndigheder bygger stadig mere finkornede digitale identiteter på deres borgere eller anvender teknologien til at overvåge eller kontrollere deres færden.

Hvilket naturligvis giver en masse spændende muligheder, men også nogle potentielle eller særdeles reelle og ubehagelige udfordringer.

Regeringers anvendelse af teknologi under de seneste halvandet års pandemi er et eksempel på begge dele og på, hvordan udviklingen – under de rette omstændigheder – kan gå rigtig stærkt.

I dag er vi for eksempel alle udstyret med digitale coronapas, som direkte definerer, om vi må gå ud at spise, i biografen eller komme op i Tivolis rutsjebane. Det er naturligvis lidt træls, men bedre end lockdown – og de fleste vil de trods alt nok mene, at teknologien spiller en nyttig rolle i denne sammenhæng.

Andre steder i verden anvendes teknologien til langt mere indgribende overvågning og kontrol, og det er formentlig kun begyndelsen.

For hvad sker der den dag, en totalitær myndighed sætter en algoritme til at regne på data om personlig adfærd for at finde tegn på psykisk sygdom, finansiel eller politisk upålidelighed? Eller når man uden videre kan kombinere adfærdsdata med eksempelvis genetiske analyser? Det ved ingen, men det lyder ikke rart.

Dertil kommer det stadig mere presserende spørgsmål om, hvad man stiller op når ens (stadig mere udførlige) digitale identitet stjæles, forvanskes eller ødelægges? Hvilke muligheder der i det hele taget for at anvende persondata på godt og ondt – nu og i fremtiden?

Det er også nogle af de emner, Tracey Follows kommer ind på The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology?, der er delt op i kapitler med de sigende titler:

- Knowing You

- Watching You

- Creating You

- Connecting You

- Replacing You

- Enhancing You

- Destroying You

Tracey Follows beskæftiger sig også med det lidt pudsige forhold, at mange mennesker er bekymrede ved at afgive personlige informationer til overvejende velmenende myndigheder, som ydermere er reguleret af lovgivning og kigges efter i sømmene af datatilsyn og presse.

Men at de fleste af os omvendt gladeligt deler dybt personlige informationer på sociale netværk kontrolleret af globale techvirksomheder, der reelt ikke står til regnskab for andre end bestyrelse og aktionærer.

Tag eventuelt et kig på interviewet med forfatteren her. Så længe du blot er tryg ved, at YouTube’s algoritme lytter med..

Titel: The Future of You: Can Your Identity Survive 21st-Century Technology? Forfatter: Tracey Follows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere