Artikel top billede

Streaming: Vulkansk undergang og islandsk uhygge

Den helt nye Netflixproduktion Katla blander horror, katastrofestemning og folklore – og det tegner ganske lovende.

De seneste år har særligt Netflix – men i stigende grad også HBO – lagt flere kræfter i at producere indhold, der udspiller sig andre steder end 4den globale, engelsksprogede kulturelle motorvej.

Danske The Rain er et eksempel på, at det ikke altid går helt godt. Derimod er produktioner såsom norske Ragnarok og den nye islandske produktion Katla helt afgjort skridt i en mere interessant retning.

Katla foregår i den lille by Vík, der lider under et årelangt udbrud af den enorme vulkan Katla, som har efterladt alt gråt, trist og under et tykt lag aske.

Her dukker en pige pludselig op efter at have været forsvundet, siden vulkanen gik i udbrud. Hun burde efter al rimelighed være død, men det er hun altså ikke.

Andre oplever lignende uforklarlige hændelser, og noget er tilsyneladende blevet sluppet fri, der har ligger gemt under gletsjeren. Imens prøver forskere at finde ud af, hvad der er op og ned på det hele.

Katla er en mørk og dyster serie, der blander islandsk folklore om de underjordiske med horror og moderne katastrofestemning.

Det lover godt for kommende sæsoner, hvis serien klarer sig så pænt, at Netflix vælger at lade den fortsætte; det er der dog ikke meldt noget ud om endnu. Men med en IMDB-rating på helt acceptable 7,2 er det bestemt heller ikke umuligt.

Se traileren her.

Titel: Katla. Første sæson (otte afsnit) kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?