Artikel top billede

Streaming: Vulkansk undergang og islandsk uhygge

Den helt nye Netflixproduktion Katla blander horror, katastrofestemning og folklore – og det tegner ganske lovende.

De seneste år har særligt Netflix – men i stigende grad også HBO – lagt flere kræfter i at producere indhold, der udspiller sig andre steder end 4den globale, engelsksprogede kulturelle motorvej.

Danske The Rain er et eksempel på, at det ikke altid går helt godt. Derimod er produktioner såsom norske Ragnarok og den nye islandske produktion Katla helt afgjort skridt i en mere interessant retning.

Katla foregår i den lille by Vík, der lider under et årelangt udbrud af den enorme vulkan Katla, som har efterladt alt gråt, trist og under et tykt lag aske.

Her dukker en pige pludselig op efter at have været forsvundet, siden vulkanen gik i udbrud. Hun burde efter al rimelighed være død, men det er hun altså ikke.

Andre oplever lignende uforklarlige hændelser, og noget er tilsyneladende blevet sluppet fri, der har ligger gemt under gletsjeren. Imens prøver forskere at finde ud af, hvad der er op og ned på det hele.

Katla er en mørk og dyster serie, der blander islandsk folklore om de underjordiske med horror og moderne katastrofestemning.

Det lover godt for kommende sæsoner, hvis serien klarer sig så pænt, at Netflix vælger at lade den fortsætte; det er der dog ikke meldt noget ud om endnu. Men med en IMDB-rating på helt acceptable 7,2 er det bestemt heller ikke umuligt.

Se traileren her.

Titel: Katla. Første sæson (otte afsnit) kan streames på Netflix
IT-JOB

Billund Lufthavn A/S

Digitaliseringschef

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Test Automation Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere