Artikel top billede

Streaming: Vulkansk undergang og islandsk uhygge

Den helt nye Netflixproduktion Katla blander horror, katastrofestemning og folklore – og det tegner ganske lovende.

De seneste år har særligt Netflix – men i stigende grad også HBO – lagt flere kræfter i at producere indhold, der udspiller sig andre steder end 4den globale, engelsksprogede kulturelle motorvej.

Danske The Rain er et eksempel på, at det ikke altid går helt godt. Derimod er produktioner såsom norske Ragnarok og den nye islandske produktion Katla helt afgjort skridt i en mere interessant retning.

Katla foregår i den lille by Vík, der lider under et årelangt udbrud af den enorme vulkan Katla, som har efterladt alt gråt, trist og under et tykt lag aske.

Her dukker en pige pludselig op efter at have været forsvundet, siden vulkanen gik i udbrud. Hun burde efter al rimelighed være død, men det er hun altså ikke.

Andre oplever lignende uforklarlige hændelser, og noget er tilsyneladende blevet sluppet fri, der har ligger gemt under gletsjeren. Imens prøver forskere at finde ud af, hvad der er op og ned på det hele.

Katla er en mørk og dyster serie, der blander islandsk folklore om de underjordiske med horror og moderne katastrofestemning.

Det lover godt for kommende sæsoner, hvis serien klarer sig så pænt, at Netflix vælger at lade den fortsætte; det er der dog ikke meldt noget ud om endnu. Men med en IMDB-rating på helt acceptable 7,2 er det bestemt heller ikke umuligt.

Se traileren her.

Titel: Katla. Første sæson (otte afsnit) kan streames på Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere