Artikel top billede

Streaming: Vulkansk undergang og islandsk uhygge

Den helt nye Netflixproduktion Katla blander horror, katastrofestemning og folklore – og det tegner ganske lovende.

De seneste år har særligt Netflix – men i stigende grad også HBO – lagt flere kræfter i at producere indhold, der udspiller sig andre steder end 4den globale, engelsksprogede kulturelle motorvej.

Danske The Rain er et eksempel på, at det ikke altid går helt godt. Derimod er produktioner såsom norske Ragnarok og den nye islandske produktion Katla helt afgjort skridt i en mere interessant retning.

Katla foregår i den lille by Vík, der lider under et årelangt udbrud af den enorme vulkan Katla, som har efterladt alt gråt, trist og under et tykt lag aske.

Her dukker en pige pludselig op efter at have været forsvundet, siden vulkanen gik i udbrud. Hun burde efter al rimelighed være død, men det er hun altså ikke.

Andre oplever lignende uforklarlige hændelser, og noget er tilsyneladende blevet sluppet fri, der har ligger gemt under gletsjeren. Imens prøver forskere at finde ud af, hvad der er op og ned på det hele.

Katla er en mørk og dyster serie, der blander islandsk folklore om de underjordiske med horror og moderne katastrofestemning.

Det lover godt for kommende sæsoner, hvis serien klarer sig så pænt, at Netflix vælger at lade den fortsætte; det er der dog ikke meldt noget ud om endnu. Men med en IMDB-rating på helt acceptable 7,2 er det bestemt heller ikke umuligt.

Se traileren her.

Titel: Katla. Første sæson (otte afsnit) kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.