Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Så mange danske it-virksomheder har modtaget corona-kompensation

Knap 100.000 virksomheder har modtaget over 33 milliarder kroner i kompensation. Ud af de danske virksomheder har i hvert fald knap 1.400 danske it-virksomheder og -konsulenthuse modtaget kompensation. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Svimlende beløb er blevet sendt fra den danske skattekasse og ind i erhvervslivet som akut nødhjælp til nødlidende virksomheder under corona-pandemien.

I alt har 98.500 reelt aktive virksomheder i 2020 modtaget 33,6 milliarder kroner i kompensation fra de tre største ordninger - kompensation for udgifter til løn, tabt omsætning og faste omkostninger.

Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, dækkende perioden
9. marts 2020 til 28. februar 2021.

Her har Danmarks Statistik fundet frem til, at 1.391 virksomheder inden for branchen konsulentbistand vedrørende informationsteknologi har modtaget kompensation.

Branchen dækker over en bred kam af it-konsulentbistand og it-ydelser med KMD, Netcompany og NNIT, som de tre største virksomheder i en branche på samlet 6.939 aktive virksomheder.

Ifølge Danmarks Statistik har omkring 20 procent af it-virksomhederne i denne branchekode altså modtaget kompensation af den ene eller anden slags under corona-krisen.

Det gør branchen konsulentbistand vedrørende informationsteknologi til en af de 20 brancher, hvor flest virksomheder er kompenserede.

Her er hovedpointerne

Blandt de andre konklusioner fra analysen, finder vi, at det største kompensationsbeløb for alle kompenserede virksomheder er bevilget til lønkompensation. Det tegner sig for i alt 15,1 milliarder kroner ud af de samlede 33 milliarder kroner.

Der er bevilget 10 milliarder kroner til kompensation for faste omkostninger og 8,5 milliarder kroner til mistet omsætning til selvstændige.

Måske ikke helt overraskende topper blandt andet frisør-, restaurations-, hotel- og rejsebranchen statistikkerne over mest kompenserede.

I alt 20 procent af alle kompenserede virksomheder, kan Danmarks Statistik i øvrigt fortælle, er placeret i København. Københavnske virksomheder har samlet modtaget 10,2 milliarder kroner - i gennemsnit lidt over 500.000 per virksomhed.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.