Artikel top billede

Det nordjyske BI-selskab Targit lander laveste overskud i tre år

Business Intelligence-virksomheden Targit kommer ud af 2020 med stagnerende bundlinje, men til gengæld stiger den tilbagevendende omsætning fra abonnementssalg med hele 76 procent. Få indblik i regnskabet her.

Business Intelligence-selskabet Targit er ude med nyt regnskab for 2020.

I data-industrien er man gået forholdsvist let henover corona forretningsmæssigt. Og flere BI-leverandører har oplevet hæftig fremgang grundet virksomhedernes tørsten efter data-knusere.

Men udviklingen ser ud til at være gået Targit en smule forbi.

Skønt virksomheden ikke beretter om særlige omstændigheder, der har påvirket årets resultater, så lander det seneste regnskab fra data-leverandøren på et overskud på 3,8 millioner kroner. Et tal der er faldet støt siden 2018, hvor overskuddet lød på 9,1 millioner kroner.

I regnskabet opgøres omsætningen ikke, men bruttofortjenesten lander på 59,5 millioner kroner. Det er omkring 4,5 millioner lavere end samme tal sidste år.

Selskabet oplyser dog i regnskabet, at den tilbagevendende omsætning fra SaaS-modellen steg med 73 procent i 2020. Samme tal steg med 63 procent i fjor.

Derved er Targit godt i gang med at transformere forretningen fra en licenbaseret model til en abonnementsbaseret model.

Driftsresultatet ligger i 2020 på 7,6 millioner kroner. Et tal, der er faldet og steget en del over de sidste fem år.

Targit melder, at årets resultat er som forventet, og at forventningerne til 2021 kommer til at lægge sig op ad resultatet for 2020.

Targit blev i 2019 kåret til den bedste BI-leverandør i Computerworld. I 2020 var virksomheden faldet til en niendeplads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.