Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Det nordjyske BI-selskab Targit lander laveste overskud i tre år

Business Intelligence-virksomheden Targit kommer ud af 2020 med stagnerende bundlinje, men til gengæld stiger den tilbagevendende omsætning fra abonnementssalg med hele 76 procent. Få indblik i regnskabet her.

Business Intelligence-selskabet Targit er ude med nyt regnskab for 2020.

I data-industrien er man gået forholdsvist let henover corona forretningsmæssigt. Og flere BI-leverandører har oplevet hæftig fremgang grundet virksomhedernes tørsten efter data-knusere.

Men udviklingen ser ud til at være gået Targit en smule forbi.

Skønt virksomheden ikke beretter om særlige omstændigheder, der har påvirket årets resultater, så lander det seneste regnskab fra data-leverandøren på et overskud på 3,8 millioner kroner. Et tal der er faldet støt siden 2018, hvor overskuddet lød på 9,1 millioner kroner.

I regnskabet opgøres omsætningen ikke, men bruttofortjenesten lander på 59,5 millioner kroner. Det er omkring 4,5 millioner lavere end samme tal sidste år.

Selskabet oplyser dog i regnskabet, at den tilbagevendende omsætning fra SaaS-modellen steg med 73 procent i 2020. Samme tal steg med 63 procent i fjor.

Derved er Targit godt i gang med at transformere forretningen fra en licenbaseret model til en abonnementsbaseret model.

Driftsresultatet ligger i 2020 på 7,6 millioner kroner. Et tal, der er faldet og steget en del over de sidste fem år.

Targit melder, at årets resultat er som forventet, og at forventningerne til 2021 kommer til at lægge sig op ad resultatet for 2020.

Targit blev i 2019 kåret til den bedste BI-leverandør i Computerworld. I 2020 var virksomheden faldet til en niendeplads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere