Artikel top billede

Jeff Bezos giver tur i rumraket til denne 82-årig kvinde

Den 82-årige astronaut-uddannede Wally Funk skal i rummet sammen med Amazon-stifter Jeff Bezos, hans bror og den vinderen af den auktion, som Bezos har udskrevet om den sidste plads.

Amazons Jeff Bezos astronaut-crew begynder at tage sin endelige form til når Bezos skal i rummet som passager i sin egen rumraket, New Shepard, som bliver sendt i kredsløb 20. juli.

Jeff Bezos præsenterer nu nemlig det fjerde besætningsmedlem, nemlig den i dag 82-årige kvinde Wally Funk.

Hun deltog i begyndelsen af 1960’erne i det amerikanske Mercury 13-program - ‘Women in Space’ - som sigtede efter at uddanne kvinder til at kunne deltage i NASA’s rumrejser.

De 13 kvinder i det privat finansierede uddannelsesprogram gennemgik her nøjagtigt den samme uddannelse og træning som de syv mænd, der deltog i NASA’s eget program.

Men ingen af de 13 blev valgt af NASA, så Wally Funk kom aldrig i rummet.

Men det gør hun altså nu sammen med verdens rigeste mand.

Wally Funk er iøvrigt en meget rutineret pilot med mere end 19.600 loggede flyvetimer i bogen.

De øvrige tre pladser i fuldautomatiske New Shephard er afsat til Jeff Bezos selv, hans bror Mark samt vinderen af den auktion, som Bezos har udskrevet om den sidste plads.

Navnet på denne vinder - der har lagt 28 millioner dollar på bordet for billetten - er endnu ikke offentliggjort.

Jeff Bezos har iøvrigt på Instagram offentliggjort en video af det øjeblik, hvor han overdrager nyheden om rum-billetten til Wally Funk.

Den kan du se her.

Du kan læse en større artikel om Wally Funk og Jeff Bezos hos CNN her.Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.