Artikel top billede

Jeff Bezos giver tur i rumraket til denne 82-årig kvinde

Den 82-årige astronaut-uddannede Wally Funk skal i rummet sammen med Amazon-stifter Jeff Bezos, hans bror og den vinderen af den auktion, som Bezos har udskrevet om den sidste plads.

Amazons Jeff Bezos astronaut-crew begynder at tage sin endelige form til når Bezos skal i rummet som passager i sin egen rumraket, New Shepard, som bliver sendt i kredsløb 20. juli.

Jeff Bezos præsenterer nu nemlig det fjerde besætningsmedlem, nemlig den i dag 82-årige kvinde Wally Funk.

Hun deltog i begyndelsen af 1960’erne i det amerikanske Mercury 13-program - ‘Women in Space’ - som sigtede efter at uddanne kvinder til at kunne deltage i NASA’s rumrejser.

De 13 kvinder i det privat finansierede uddannelsesprogram gennemgik her nøjagtigt den samme uddannelse og træning som de syv mænd, der deltog i NASA’s eget program.

Men ingen af de 13 blev valgt af NASA, så Wally Funk kom aldrig i rummet.

Men det gør hun altså nu sammen med verdens rigeste mand.

Wally Funk er iøvrigt en meget rutineret pilot med mere end 19.600 loggede flyvetimer i bogen.

De øvrige tre pladser i fuldautomatiske New Shephard er afsat til Jeff Bezos selv, hans bror Mark samt vinderen af den auktion, som Bezos har udskrevet om den sidste plads.

Navnet på denne vinder - der har lagt 28 millioner dollar på bordet for billetten - er endnu ikke offentliggjort.

Jeff Bezos har iøvrigt på Instagram offentliggjort en video af det øjeblik, hvor han overdrager nyheden om rum-billetten til Wally Funk.

Den kan du se her.

Du kan læse en større artikel om Wally Funk og Jeff Bezos hos CNN her.