Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Regeringen klar til at kompensere ofre for NemID-svindel

Ofre for økonomisk kriminalitet gennem NemID skal som udgangspunkt selv betale, hvis de bliver udsat for svindel med det digitale nøglekort. Det vil regeringen nu se på om, man kan få ændret.

Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på om ofre for økonomisk kriminalitet gennem NemID kan blive kompenseret.

Som reglerne er i dag, står ofrene for økonomisk kriminalitet gennem NemID nemlig selv med regningen mens bankerne kompenserer sine kunder, hvis de får stjålet deres kort og misbrugt det.

Den praksis er regeringen nu klar til at se på, om den kan ændre. Det skriver Ritzau.

Beslutningen kommer blandt andet efter pres fra Forbrugerrådet Tænk og regeringens eget støtteparti SF.

"Vi har set eksempler på, at folk, der har opført sig fuldt forsvarligt, får lænset deres bankkonto og selv kommer til at hænge på tabet. Det er jo ikke i overensstemmelse med det retlige udgangspunkt, som er, at du ikke selv skal hænge på tabet, hvis du har opført dig forsvarligt og alligevel bliver udsat for svindel," siger Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, ifølge Ritzau.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Digitaliseringsstyrelsen og to ministerier. De skal altså nu se på, om ofre i fremtiden kan blive kompensere for svindel gennem NemID.

Det digitale nøglekort har flere gange været udsat for kritik af sikkerheden, netop fordi ofrene er blevet franarret eksempelvis større pengebeløb.

Det fik i april finansminister Nicolai Wammen til at sætte gang i en test af sikkerheden i NemID.
IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere