Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Regeringen klar til at kompensere ofre for NemID-svindel

Ofre for økonomisk kriminalitet gennem NemID skal som udgangspunkt selv betale, hvis de bliver udsat for svindel med det digitale nøglekort. Det vil regeringen nu se på om, man kan få ændret.

Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på om ofre for økonomisk kriminalitet gennem NemID kan blive kompenseret.

Som reglerne er i dag, står ofrene for økonomisk kriminalitet gennem NemID nemlig selv med regningen mens bankerne kompenserer sine kunder, hvis de får stjålet deres kort og misbrugt det.

Den praksis er regeringen nu klar til at se på, om den kan ændre. Det skriver Ritzau.

Beslutningen kommer blandt andet efter pres fra Forbrugerrådet Tænk og regeringens eget støtteparti SF.

"Vi har set eksempler på, at folk, der har opført sig fuldt forsvarligt, får lænset deres bankkonto og selv kommer til at hænge på tabet. Det er jo ikke i overensstemmelse med det retlige udgangspunkt, som er, at du ikke selv skal hænge på tabet, hvis du har opført dig forsvarligt og alligevel bliver udsat for svindel," siger Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, ifølge Ritzau.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Digitaliseringsstyrelsen og to ministerier. De skal altså nu se på, om ofre i fremtiden kan blive kompensere for svindel gennem NemID.

Det digitale nøglekort har flere gange været udsat for kritik af sikkerheden, netop fordi ofrene er blevet franarret eksempelvis større pengebeløb.

Det fik i april finansminister Nicolai Wammen til at sætte gang i en test af sikkerheden i NemID.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere