Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Finansminister Nikolai Wammen kræver test af sikkerheden i NemID

Sikkerheden i NemID-kortet er ikke god nok i dag, mener regeringen. Derfor kræver finansminister Nicolai Wammen nu yderligere test af danskerne digitale login-platform.

Finansminister Nicolai Wammen vil have undersøgt den digitale sikkerhed i NemID.

Regeringen mener nemlig ikke, at sikkerheden er god nok i den danske login-platform, og derfor vil ministeren have Digitaliseringsstyrelsen, der hører under Finansministeriet, til at se nærmere på sikkerheden i platformen.

Det skriver DR.

Digitaliseringsstyrelsen har afleveret en redegørelse til ministeren, hvor styrelsen selv fastslår, at sikkerheden i NemID er 'meget høj.'

Men det er tilsyneladende ikke tilstrækkeligt for ministeren.

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik af Nem-ID: "Der findes ikke helt sikre løsninger"

“Jeg mener, at der er behov for at styrke sikkerheden yderligere. Derfor har jeg bedt Digitaliseringsstyrelsen om at sætte en række initiativer i gang for at få en stærkere sikkerhed til gavn for borgerne,” siger finansminister Nicolai Wammen til DR.

Kravet kommer efter flere medier i årevis har beskrevet, hvordan it-kriminelle kan franare danskere deres oplysninger fra NemID.

Sagerne har fået Digitaliseringsstyrelsen til gradvist at styrke sikkerheden med NemID. Alligevel skal styrelsen altså nu igennem både en ekstern og intern undersøgelse, af platformens sikkerhed mod svindel.

Læs også: NemKonto misbrugt til svindel gennem fire år: Styrelse får hård kritik
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.