Artikel top billede

Efter strid mellem Amazon og Microsoft: Nu dropper Pentagon gigantisk cloud-kontrakt

Den kontroversielle Jedi-kontrakt, der har ført til splid mellem Microsoft og Amazon, bliver nu droppet og erstattet af en række nye og ifølge Pentagon mere tidssvarende forsvarskontrakter.

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon har annulleret en gigantisk cloudkontrakt til 10 milliarder dollar, der gennem de seneste år har været skyld i juridisk tovtrækkeri mellem Microsoft, Amazon og den amerikanske stat.

Det skriver CNBC.

Kontrakten der gik under navnet JEDI, Joint Enterprise Defense Infrastructure, bliver i stedet erstattet af nye kontrakter, hvor nogle af dem sandsynligvis vil tilfalde begge selskaber.

De nye forsvarskontrakter kommer ifølge CNBC til at gå under navnet Joint Warfighter Cloud Capability.

Ikke tidssvarende

Ifølge Pentagon skyldes annulleringen af Jedi-kontrakten, at udviklingen på cloud-området betyder, at den ikke længere er tidssvarende.

Da Jedi-kontrakten blev lanceret var det med et mål om modernisere Pentagons it-drift, og i 2019 vandt Microsoft kontrakten foran Amazon Web Services.

Efterfølgende gik Amazon til domstolene, fordi selskabet mente, at afgørelsen af udbudet var udtryk for, at den daværende amerikanske præsident Donald Trump nærede en personlig modvilje mod Amazon og selskabets topchef Jeff Bezos.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere