USA's forsvarsminister Lloyd J. Austin i Pentagon. Foto: Lisa Ferdinando.

Microsoft risikerer at miste kontroversiel milliard-kontrakt med Pentagon

Den milliardstore cloud-kontrakt med den amerikanske forsvarsministerium kan risikere at glide ud af hænderne på Microsoft. Det sker efter Pentagon har sagt man vil genoverveje kontrakten.

Microsoft riskerer at miste den gigantiske cloud-kontrakt selskabet vandt om et udbud hos det amerikanske forsvarsministrium Pentagon.

Kontrakten faldt på plads efter et årelangt tovtrækkeri mellem Pentagon, Microsoft og den anden byder på kontrakten Amazon.

Aftalen har en værdi på svimlende 10 milliarder dollar eller hvad der svarer til godt 62 milliarder danske kroner.

Microsoft vandt kontrakten foran næsen på Amazon, men det satte gang i spekulationer om fordelingen af den enorme kontrakt var foregået helt fair.

Læs også: Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen

Amazon har derfor lagt sag an mod ministriet for tildelingen af kontrakten, og nu lyder det fra Pentagon, at man er klar til at genoverveje sagen, hvis ikke retten afviser klagen.

Pentagon har tidligere forklaret, at ministreiet ikke vil bruge kræfter på at argumentere imod en politisk indblanding, hvis domstolen vælger at acceptere Amazons sagsanlæg.

Mistanke om politisk indblanding
Kontrakten blev givet til Microsoft mens Donald Trump var præsident, der havde et offentligt kendt dårligt forhold til Amazons stifter og daværende topchef Jeff Bezos.

Bezos ejer desuden avisen The Washington Post, som Trump konstant lå i krig med, mens han var præsident.

Beskyldningen på, at Donald Trump bevist blandede sig i valget af leverandør til den markante kontrakt.

Kontrakten har fået tilnavnet JEDI, som står for Joint Enterprise Defense Infrastructure. Aftalen skulle allerede være afsluttet i august 2019, men blev altså ved med at trække ud.

Læs også:

Amazon trækker USA i retten for kæmpe Microsoft-kontrakt

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.