Artikel top billede

USA og EU på vej med nye regler: Snart kan det blive lettere at fixe din smartphone, tablet og computer

Den amerikanske præsident Joe Biden og EU er på vej med nye såkaldte right-to-repair-regler, der kan tvinge elektronikproducenter til at lave produkter, som er lettere at fixe.

Det er velkendt, at nye tech-produkter som smartphones, tablets og bærbare computere bliver stadig sværere at reparere.

Men det kan nye såkaldt right to repair-regler i USA og EU snart ændre på.

Ifølge amerikanske Bloomberg er den amerikanske præsident Joe Biden på trapperne med et nyt såkaldt right-to-repair-direktiv, og EU-barsler ligeledes med regler, der skal sikre forbrugernes ret til at få fixet deres elektronikprodukter.

Bloomberg skriver, at det ventes, at de nye amerikanske regler helt specifikt kommer til at nævne mobiltelefon-producenter og leverandører til det amerikanske militær.

Kan gavne landbruget

Reglerne kan således både blive en fordel for både almindelige forbrugere og for erhvervslivet.

Ifølge Bloomberg ventes de nye amerikanske desuden at blive til gavn for landbruget, hvor landmænd i dag bruger store summer på reparation af blandt andet traktorer, som i stigende grad kræver, at der bruges proprietær værktøj, software og diagnostik-værktøjer i forbindelse med reparationen.

De nye amerikanske regler kommer efter, at EU også har indført en række regler, der betyder, at forbrugerleketronik som fjernsyn, køleskaber og vaskemaskiner skal kunne repareres i mindst 10 år.

Samtidig barsler EU med lignende regler, som blev stemt igennem EU-Parlamentet i november, der skal gælde for produkter som smartphones og bærbare computere.

De nye regler skal ikke alene gøre livet lettere for forbrugere, men de skal også sænke mængden af skadelig elektronikaffald.

Ifølge Bloomberg advarer producenter dog mod, at der er en risiko for, at tredjeparter kommer til at udføre reparationer, der er til fare for brugerne og ikke levere op til moderne miljø- og sikkerhedskrav.Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.