Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Apple vil forhindre dig i at reparere din iPhone: Selv originale komponenter vil give fejlmeddelelser

En ny indstilling i Apples nyeste iPhones gør det nærmest umuligt at skifte batteriet udenom Apples service-kanaler.

En ny indstilling i Apples iPhone-software gør, at selskabets service-kanaler får særlige fordele på reparationer af visse iPhone-batterier.

Det erfarer mediet iFixit, som beskriver hvordan tredjepartsbatterier, vil udløse en service-besked om, at ’batteriet er beskadiget og skal udskiftes’.

Beskeden er den samme, som iPhone-brugere med aldrende eller beskadigede batterier kan møde, men vil altså dukke op selv med helt nye Apple-signerede batterier installeret af et tredjeparts-værksted eller brugeren selv.

Trækket betyder ifølge mediet, at det udelukkende er Apple selv eller Apple-autoriserede værksteder, der kan udskifte batteriet i de berørte iPhone-modeller, uden at brugeren mødes af fejlmeddelelser.

Apples nye politik blev oprindeligt opdaget af vloggeren Justin fra YouTube kanalen ’The Art of Repair’, som viser hvordan Apples tre nyeste smartphones, iPhone Xr, Xs samt Xs Max, er berørt af begrænsningen.

Selvom fejlmeddelelsen vil opstå, når et batteri udskiftes uden for Apples service-kanaler, vil det ikke resultere i ringere ydelse eller driftstid, noterer iFixit.

Forbrugerfjendsk tiltag

Rent teknisk fungerer begrænsningen ved, at Apple sammenholder informationer fra en micro-controller i batteriet og binder det op til iPhones-printplade. Får en iPhone informationer fra et nyt batteri, vil det give den nye ’service’-besked.

iFixit mener, at det rent teknisk vil være muligt at flytte micro-controlleren fra et batteri til et andet, men det vil kræve vanskelige operationer med loddekolben.

Trækket vil effektivt gøre det umuligt for brugere eller tredjeparter at udskifte et batteri ombord på de berørte iPhones, selv med et originalt iPhone-batteri fra Apple. Et træk som iFixit kalder for ’forbrugerfjendsk’.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere