Artikel top billede

Apple vil forhindre dig i at reparere din iPhone: Selv originale komponenter vil give fejlmeddelelser

En ny indstilling i Apples nyeste iPhones gør det nærmest umuligt at skifte batteriet udenom Apples service-kanaler.

En ny indstilling i Apples iPhone-software gør, at selskabets service-kanaler får særlige fordele på reparationer af visse iPhone-batterier.

Det erfarer mediet iFixit, som beskriver hvordan tredjepartsbatterier, vil udløse en service-besked om, at ’batteriet er beskadiget og skal udskiftes’.

Beskeden er den samme, som iPhone-brugere med aldrende eller beskadigede batterier kan møde, men vil altså dukke op selv med helt nye Apple-signerede batterier installeret af et tredjeparts-værksted eller brugeren selv.

Trækket betyder ifølge mediet, at det udelukkende er Apple selv eller Apple-autoriserede værksteder, der kan udskifte batteriet i de berørte iPhone-modeller, uden at brugeren mødes af fejlmeddelelser.

Apples nye politik blev oprindeligt opdaget af vloggeren Justin fra YouTube kanalen ’The Art of Repair’, som viser hvordan Apples tre nyeste smartphones, iPhone Xr, Xs samt Xs Max, er berørt af begrænsningen.

Selvom fejlmeddelelsen vil opstå, når et batteri udskiftes uden for Apples service-kanaler, vil det ikke resultere i ringere ydelse eller driftstid, noterer iFixit.

Forbrugerfjendsk tiltag

Rent teknisk fungerer begrænsningen ved, at Apple sammenholder informationer fra en micro-controller i batteriet og binder det op til iPhones-printplade. Får en iPhone informationer fra et nyt batteri, vil det give den nye ’service’-besked.

iFixit mener, at det rent teknisk vil være muligt at flytte micro-controlleren fra et batteri til et andet, men det vil kræve vanskelige operationer med loddekolben.

Trækket vil effektivt gøre det umuligt for brugere eller tredjeparter at udskifte et batteri ombord på de berørte iPhones, selv med et originalt iPhone-batteri fra Apple. Et træk som iFixit kalder for ’forbrugerfjendsk’.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”