Artikel top billede

Danske teleselskaber får færre og færre ansatte - men tjener flere penge: Se alle nøgletallene for den danske telebranche 2020 her

Indtjeningen går fremad for danske teleselskaber, hvis samlede resultat (EBIT) er steget med mere end 19 procent i 2020. Samtidig falder antallet af medarbejdere dog. Tjek alle de vigtigste tal for den danske telesektor her.

Den samlede danske telebranche endte med at tjene langt flere penge i 2020 end i de forgangene år.

For efter et 2018 og 2019, der har været præget af store afskrivninger og udfordringer med at tjene penge på at stille infrastrukturen til rådighed, ryger indtjeningen i 2020 igen i vejret.

Her har de danske teleselskaber formået at hæve det samlede resultatet (EBIT) med knap 20 procent til over 2,6 milliarder kroner.

Stigningen sker efter et 2019, hvor resultatet landende på 2,2 milliarder kroner, hvilket dengang var et fald på 32 procent fra 3,2 milliarder kroner i 2018, som igen var faldet fra 4,1 milliarder kroner i 2017.

Det viser en opgørelse fra Energistyrelsen.

Dermed formår den danske telebranche efter to års nedgang og udfordringer igen at hæve driftsresultatet.

Nedgangen i årene 2018 og 2019 blev af Martin Buck Jensen, chefkonsulent i IT-Branchen for et år siden forklaret således:

"Det viser et billede af en branche, der investerer massivt i opgradering og vedligehold af en meget væsentlig infrastruktur. Men også et billede af en branche, der har svært ved at tjene penge på at stille infrastrukturen til rådighed."

Den højere indtjening hos de danske teleselskaber sker samtidig med, at antallet af ansatte tager et dyk i 2020.

Her er antallet af medarbejdere i telesektoren faldet med 2,3 procent - fra cirka 13.400 til 13.100.

Omsætningen per fuldtidsansat stiger svagt med 0,7 pcrocent til over 2,8 millioner kroner (løbende priser), opgør Energistyrelsen.

Her er de andre nøgletal

Telebranchens samlede investeringer har taget et solidt hop, hvor der i 2020 er blevet investeret over 10 milliarder kroner.

Trods flere positive nøgletal ender den samlede omsætning i telebranchen med at skuffe en smule. I 2020 lander omsætningen på lidt over 37 milliarder kroner, hvilket er et fald på 1,6 procent sammenlignet med 2019.

Mere specifikt går omsætningen for fastnettelefoni fortsat tilbage, som fra 2019 til 2020 er faldt med 9,1 procent.

Derimod steg omsætningen på internet og datakommunikation med 3,6 procent.

På markedet for tv-distribution er omsætningen til under 7,9 milliarder kroner, svarende til et fald på 8 procent sammenlignet med 2019.

Mobilomsætningen er faldet med 1,2 procent fra 2019 til 2020, men udgør i 2020 fortsat den største del af markedet med en andel på omkring en tredjedel af den samlede omsætning.

Du kan selv dykke ned i de nye nøgletal for telebranchen 2020 i Energistyrelsens rapport.
Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.