Artikel top billede

Den danske it-branche sætter ny omsætningsrekord: Beskæftiger nu næsten 100.000 medarbejdere

Der er fortsat fuld damp under kedlerne i en rygende varm it-branche, der i begyndelsen af 2021 sætter endnu en omsætningsrekord. I første kvartal af året hæves omsætningen med næsten 10 procent for branchen, der nu er tæt på at tælle 100.000 ansatte.

Trods corona-krise, mangel på it-specialister og et exit fra EM i fodbold står det særdeles godt til i den danske it-sektor.

Nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv viser, at branchen i første kvartal af 2021 sætter ny omsætningsrekord på samlet 68,3 milliarder kroner.

Det er en stigning på knap 10 procent i forhold til samme kvartal i 2020.

"Markedet har været helt vildt i 2021, og mange it-virksomheder har simpelthen svært ved at følge med. Corona-pandemien har for alvor fået virksomheder og det offentlige til at forstå værdien i digitaliseringen, og derfor ser vi lige nu en kæmpe efterspørgsel efter it-løsninger og massiv brug af nye teknologier som AI og IoT," lyder det fra Natasha Friis Saxberg, direktør i IT-Branchen, i en meddelelse.

Ifølge Dansk Statistik har 42 procent af danske virksomheder med mere end 100 ansatte fremrykket investeringerne i digitale løsninger under corona-krisen, mens cirka halvdelen øgede remote adgangen til deres it-systemer.

It-sektoren runder næsten 100.000 ansatte

Den solide fremgang kan også spores i antallet af ansatte i den danske it-sektor.
På bare et år, er der sket knap 3.000 flere ansættelser. Nu arbejder der 96.388 i den danske it-branche, hvilket også er rekord.

Men det er langt fra nok it-folk, pointerer Natasha Friis Saxberg.

"Vi står ikke længere med en corona-krise, men med en kompetencekrise. It-leverandørerne må sige nej til ordrer og opgaver, ganske enkelt fordi de ikke kan skaffe folk nok til at løse dem. Og det kan i sidste ende stoppe danske virksomheders vækstmuligheder og udviklingen af vores velfærd. Så det er en kæmpe samfundsmæssig udfordring, vi står overfor," udtaler hun.

En analyse fra IT-Branchen viser blandt andet, at 43 procent af it-virksomheder helt har måtte opgive at besætte stillinger, fordi der ikke var folk til dem. 27 procent måtte af samme grund sige nej til ordrer og opgaver, lyder det.

Går vi tilbage til omsætningstallene for it-sektoren viser det sig, at over en tredjedel (34,3 procent) af sektorens omsætning nu stammer fra eksport.

Det er det højeste nogensinde og sker efter en stigning i første kvartal fra 20,8 til 23,4 milliarder kroner svarende til en vækst på næsten 13 procent.

Og med en samlet vækst på knap 10 procent i it-sektoren står det godt til sammenlignet med resten af erhvervslivet, der i samme periode formåede en vækst på 5,5 procent og eksportnedgang på 0,6 procent.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.