Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

EU udsætter planer om digital afgift til virksomheder

Det er ud til, at EU må udsætte sine planer om en digital afgift, hvis unionen skal nå i mål med USA om en global selskabsskattereform. Men afgiften skulle finansiere Europas erhvervsliv genkomst efter Covid-19.

Der er en god sandsyndlighed for, at Europa-Kommissionen kommer til at udskyde sine planer om en digital afgift, der skulle finansciere Europas genoprettelsesplan for erhvervslivet efter Corona-krisen.

Udsættelsen skyldes, at den amerikanske finansminister Janet Yellen har lagt pres på EU for at droppe afgiften. EU vil gerne øge muligheden for at komme til enighed med USA om en en global aftale om en selskabsskattereform - den der referes til som G20-aftalen.

Det skriver Financial Times.

Afgiften skal spæde penge til kassen af covid-19-ramte virksomheder i Europa, så den digitale økonomi i unionen styrkes. Dette forklarede Margrethe Vestager, der er ledende næstformand.

Hun har ikke ville give yderligere detaljer om, hvilke virksomheder der ville blive berørt, eller størrelsen af ​​afgiften.

Forslaget til afgiften skulle fremsættes i denne uge, men fremlæggelsen er nu i første omgang skubbet frem til 20. juli.

"Kommissionen overvejer, hvordan man kan støtte den historiske G20-aftale. I den sammenhæng overvejer vi en mulig udsættelse til efteråret af det detaljerede forslag om digital skat," sagde en uidentificeret embedsmand ifølge Financial Times.

Kommissionsformanden Usula von der Leyen skal mødes med Yellen i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?