Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

EU udsætter planer om digital afgift til virksomheder

Det er ud til, at EU må udsætte sine planer om en digital afgift, hvis unionen skal nå i mål med USA om en global selskabsskattereform. Men afgiften skulle finansiere Europas erhvervsliv genkomst efter Covid-19.

Der er en god sandsyndlighed for, at Europa-Kommissionen kommer til at udskyde sine planer om en digital afgift, der skulle finansciere Europas genoprettelsesplan for erhvervslivet efter Corona-krisen.

Udsættelsen skyldes, at den amerikanske finansminister Janet Yellen har lagt pres på EU for at droppe afgiften. EU vil gerne øge muligheden for at komme til enighed med USA om en en global aftale om en selskabsskattereform - den der referes til som G20-aftalen.

Det skriver Financial Times.

Afgiften skal spæde penge til kassen af covid-19-ramte virksomheder i Europa, så den digitale økonomi i unionen styrkes. Dette forklarede Margrethe Vestager, der er ledende næstformand.

Hun har ikke ville give yderligere detaljer om, hvilke virksomheder der ville blive berørt, eller størrelsen af ​​afgiften.

Forslaget til afgiften skulle fremsættes i denne uge, men fremlæggelsen er nu i første omgang skubbet frem til 20. juli.

"Kommissionen overvejer, hvordan man kan støtte den historiske G20-aftale. I den sammenhæng overvejer vi en mulig udsættelse til efteråret af det detaljerede forslag om digital skat," sagde en uidentificeret embedsmand ifølge Financial Times.

Kommissionsformanden Usula von der Leyen skal mødes med Yellen i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere