Artikel top billede

EU udsætter planer om digital afgift til virksomheder

Det er ud til, at EU må udsætte sine planer om en digital afgift, hvis unionen skal nå i mål med USA om en global selskabsskattereform. Men afgiften skulle finansiere Europas erhvervsliv genkomst efter Covid-19.

Der er en god sandsyndlighed for, at Europa-Kommissionen kommer til at udskyde sine planer om en digital afgift, der skulle finansciere Europas genoprettelsesplan for erhvervslivet efter Corona-krisen.

Udsættelsen skyldes, at den amerikanske finansminister Janet Yellen har lagt pres på EU for at droppe afgiften. EU vil gerne øge muligheden for at komme til enighed med USA om en en global aftale om en selskabsskattereform - den der referes til som G20-aftalen.

Det skriver Financial Times.

Afgiften skal spæde penge til kassen af covid-19-ramte virksomheder i Europa, så den digitale økonomi i unionen styrkes. Dette forklarede Margrethe Vestager, der er ledende næstformand.

Hun har ikke ville give yderligere detaljer om, hvilke virksomheder der ville blive berørt, eller størrelsen af ​​afgiften.

Forslaget til afgiften skulle fremsættes i denne uge, men fremlæggelsen er nu i første omgang skubbet frem til 20. juli.

"Kommissionen overvejer, hvordan man kan støtte den historiske G20-aftale. I den sammenhæng overvejer vi en mulig udsættelse til efteråret af det detaljerede forslag om digital skat," sagde en uidentificeret embedsmand ifølge Financial Times.

Kommissionsformanden Usula von der Leyen skal mødes med Yellen i dag.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Solution Architect

Norlys Energy Trading

Cloud infrastructure specialist

Dynamicweb Software A/S

Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.