Artikel top billede

EUs forbrugerorganisation sender klage over WhatsApp: Imens flygter vrede brugere fra platformen

Ændringer i WhatsApps fortrolighedspolitik forårsager massevandring til konkurrerende chat-apps, og en klage sendt til EU-Kommissionen og det europæiske netværk af forbrugermyndigheder. I mens skifter vrede brugere til konkurrerende apps.

Den Europæiske Forbrugerorganisation (BEUC) og otte af dens medlemmer kritiserer den seneste opdatring i chat-tjenesten WhatsApps fortrolighedspolitik.

Klagen, der er indgivet til EU-Kommissionen samt det europæiske netværk af forbrugermyndigheder, hander blandt andet om, at WhatsApp presser sine brugere til at acceptere sin nye politik på området.

Det skriver Reuters.

De nye ændringer i WhatsApps services, der blev indført i januar, gør det muligt at dele data med Facebook og andre koncernfirmaer.

"Indholdet af disse meddelelser, deres art, timing og gentagelsen af dem lægger et unødigt pres på brugerne og forringer deres valgfrihed. Derfor er de en overtrædelse af EU-direktivet om urimelig handelspraksis," lød det i en fælles erklæring fra de europæiske organisationer.

De nye politikker sammen med måden, som WhatsApp har prøvet at pushe accepten af disse igennem, har forårsaget at flere WhatsApp-brugere har skiftet til konkurrerende krypterede samtaletjenester som Telegram og Signal.

WhatsApp selv forsvarer sig med, at ændringerne kun tillader brugere at kommunikere med virksomheder, og at det ikke vil påvirke personlige samtaler.

Et andet aspekt af kritikken går på, at ændringerne, som WhatsApp har foretaget, ikke er formidlet i et "klart og forståeligt sprog".

"Denne tvetydighed svarer til en overtrædelse af EU's forbrugerlovgivning, der forpligter virksomheder til at bruge klare og gennemsigtige kontraktbetingelser og kommerciel kommunikation,” lyder det i klagen.

De ni organisationer opfordrer det europæiske netværk af forbrugermyndigheder og EU-databeskyttelsesmyndigheder til at samarbejde om at tackle disse problemer vedrørende privatlivets fred og forbrugerrettigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere