Artikel top billede

EUs forbrugerorganisation sender klage over WhatsApp: Imens flygter vrede brugere fra platformen

Ændringer i WhatsApps fortrolighedspolitik forårsager massevandring til konkurrerende chat-apps, og en klage sendt til EU-Kommissionen og det europæiske netværk af forbrugermyndigheder. I mens skifter vrede brugere til konkurrerende apps.

Den Europæiske Forbrugerorganisation (BEUC) og otte af dens medlemmer kritiserer den seneste opdatring i chat-tjenesten WhatsApps fortrolighedspolitik.

Klagen, der er indgivet til EU-Kommissionen samt det europæiske netværk af forbrugermyndigheder, hander blandt andet om, at WhatsApp presser sine brugere til at acceptere sin nye politik på området.

Det skriver Reuters.

De nye ændringer i WhatsApps services, der blev indført i januar, gør det muligt at dele data med Facebook og andre koncernfirmaer.

"Indholdet af disse meddelelser, deres art, timing og gentagelsen af dem lægger et unødigt pres på brugerne og forringer deres valgfrihed. Derfor er de en overtrædelse af EU-direktivet om urimelig handelspraksis," lød det i en fælles erklæring fra de europæiske organisationer.

De nye politikker sammen med måden, som WhatsApp har prøvet at pushe accepten af disse igennem, har forårsaget at flere WhatsApp-brugere har skiftet til konkurrerende krypterede samtaletjenester som Telegram og Signal.

WhatsApp selv forsvarer sig med, at ændringerne kun tillader brugere at kommunikere med virksomheder, og at det ikke vil påvirke personlige samtaler.

Et andet aspekt af kritikken går på, at ændringerne, som WhatsApp har foretaget, ikke er formidlet i et "klart og forståeligt sprog".

"Denne tvetydighed svarer til en overtrædelse af EU's forbrugerlovgivning, der forpligter virksomheder til at bruge klare og gennemsigtige kontraktbetingelser og kommerciel kommunikation,” lyder det i klagen.

De ni organisationer opfordrer det europæiske netværk af forbrugermyndigheder og EU-databeskyttelsesmyndigheder til at samarbejde om at tackle disse problemer vedrørende privatlivets fred og forbrugerrettigheder.
IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Data Engineer

Capgemini Danmark A/S

Principal/Senior Data & AI Advisor

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Test Automation Architect

Liva Healthcare ApS

Information Security Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere