Artikel top billede

EUs forbrugerorganisation sender klage over WhatsApp: Imens flygter vrede brugere fra platformen

Ændringer i WhatsApps fortrolighedspolitik forårsager massevandring til konkurrerende chat-apps, og en klage sendt til EU-Kommissionen og det europæiske netværk af forbrugermyndigheder. I mens skifter vrede brugere til konkurrerende apps.

Den Europæiske Forbrugerorganisation (BEUC) og otte af dens medlemmer kritiserer den seneste opdatring i chat-tjenesten WhatsApps fortrolighedspolitik.

Klagen, der er indgivet til EU-Kommissionen samt det europæiske netværk af forbrugermyndigheder, hander blandt andet om, at WhatsApp presser sine brugere til at acceptere sin nye politik på området.

Det skriver Reuters.

De nye ændringer i WhatsApps services, der blev indført i januar, gør det muligt at dele data med Facebook og andre koncernfirmaer.

"Indholdet af disse meddelelser, deres art, timing og gentagelsen af dem lægger et unødigt pres på brugerne og forringer deres valgfrihed. Derfor er de en overtrædelse af EU-direktivet om urimelig handelspraksis," lød det i en fælles erklæring fra de europæiske organisationer.

De nye politikker sammen med måden, som WhatsApp har prøvet at pushe accepten af disse igennem, har forårsaget at flere WhatsApp-brugere har skiftet til konkurrerende krypterede samtaletjenester som Telegram og Signal.

WhatsApp selv forsvarer sig med, at ændringerne kun tillader brugere at kommunikere med virksomheder, og at det ikke vil påvirke personlige samtaler.

Et andet aspekt af kritikken går på, at ændringerne, som WhatsApp har foretaget, ikke er formidlet i et "klart og forståeligt sprog".

"Denne tvetydighed svarer til en overtrædelse af EU's forbrugerlovgivning, der forpligter virksomheder til at bruge klare og gennemsigtige kontraktbetingelser og kommerciel kommunikation,” lyder det i klagen.

De ni organisationer opfordrer det europæiske netværk af forbrugermyndigheder og EU-databeskyttelsesmyndigheder til at samarbejde om at tackle disse problemer vedrørende privatlivets fred og forbrugerrettigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.