Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen afviser at åbne Stofa-nettet

Norlys’ konkurrenter vil have adgang til Norlys’ kabel-tv-netværk, som kun Stofa - som Norlys ejer - i dag har adgang til. Netværket når ud til 437.000 husstande. Erhvervsstyrelsen afviser nu i et udkast at ville tvangsåbne nettet.

Norlys-konkurrenterne Telenor, Telia og Nuuday forlanger at få adgang til Norlys coax-net, som når ud til 437.000 danske husstande, der kan få leveret kabel-tv gennem netværket.

I dag har alene Stofa, som Norlys ejer, adgang til nettet.

Men der kommer ifølge et nyt udkast til en endelig regulering af Norlys’ bredbåndsforretning fra Erhvervsstyrelsen ikke til at blive nogen tvangsåbning af Stofas kabel-tv-netværk.

Det skriver Finans.

Dermed tilslutter Erhvervsstyrelsen sig Norlys-ledelsens argument om, at en investering i åbning af Stofa-nettet slet ikke står mål med den forventede forretning på et åbent netværk, det såkaldt coax-net.

Stofa-nettet vil dog som udgangspunkt, oplyser Norlys, blive lukket ned senest 30. september 2022, da man alene vil satse på bredbånd via fibernet.

Ifølge Erhvervsstyrelsen udkast er det "tilstrækkeligt i forhold til både at sikre holdbare bæredygtige konkurrencevilkår på underliggende markeder og dermed sikre gode forudsætninger for sund konkurrence på detailmarkedet, hvilket i sidste ende vil være til gavn for slutbrugerne," som det lyder.

Konkurrenter som Telenor, Telia, TDC-ejede Nuuday og Fastspeed har efterlyst, at styrelsen tvangsåbner det lukkede Stofa-net med henvisning til konkurrencevilkår på markedet.

Stofas coax-net dækker ifølge styrelsen omkring 437.000 adresser i Danmark.

Der er høringsfrist for Erhvervsstyrelsens udkast til en afgørelse om Norlys-reguleringen 27. august.

Du finder udkastet her.

Norlys har i dag, 12. juli, netop meddelt, at dets fibernet vil blive åbnet op for konkurrenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.