Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen afviser at åbne Stofa-nettet

Norlys’ konkurrenter vil have adgang til Norlys’ kabel-tv-netværk, som kun Stofa - som Norlys ejer - i dag har adgang til. Netværket når ud til 437.000 husstande. Erhvervsstyrelsen afviser nu i et udkast at ville tvangsåbne nettet.

Norlys-konkurrenterne Telenor, Telia og Nuuday forlanger at få adgang til Norlys coax-net, som når ud til 437.000 danske husstande, der kan få leveret kabel-tv gennem netværket.

I dag har alene Stofa, som Norlys ejer, adgang til nettet.

Men der kommer ifølge et nyt udkast til en endelig regulering af Norlys’ bredbåndsforretning fra Erhvervsstyrelsen ikke til at blive nogen tvangsåbning af Stofas kabel-tv-netværk.

Det skriver Finans.

Dermed tilslutter Erhvervsstyrelsen sig Norlys-ledelsens argument om, at en investering i åbning af Stofa-nettet slet ikke står mål med den forventede forretning på et åbent netværk, det såkaldt coax-net.

Stofa-nettet vil dog som udgangspunkt, oplyser Norlys, blive lukket ned senest 30. september 2022, da man alene vil satse på bredbånd via fibernet.

Ifølge Erhvervsstyrelsen udkast er det "tilstrækkeligt i forhold til både at sikre holdbare bæredygtige konkurrencevilkår på underliggende markeder og dermed sikre gode forudsætninger for sund konkurrence på detailmarkedet, hvilket i sidste ende vil være til gavn for slutbrugerne," som det lyder.

Konkurrenter som Telenor, Telia, TDC-ejede Nuuday og Fastspeed har efterlyst, at styrelsen tvangsåbner det lukkede Stofa-net med henvisning til konkurrencevilkår på markedet.

Stofas coax-net dækker ifølge styrelsen omkring 437.000 adresser i Danmark.

Der er høringsfrist for Erhvervsstyrelsens udkast til en afgørelse om Norlys-reguleringen 27. august.

Du finder udkastet her.

Norlys har i dag, 12. juli, netop meddelt, at dets fibernet vil blive åbnet op for konkurrenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere