Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys gør klar til at åbne sit fibernet til nye kunder

Energi- og televirksomheden Norlys intensiverer fiberkampen og er klar til at åbne for højhastighedsinternet til nye adresser. Ambitionen er at nå en million fiberadresser.

Den store energi- og televirksomhed Norlys sætter tryk på fiberkonkurrence på det danske marked.

Selskabet, der i dag har sikret over 625.000 danskere fibernet, gør nu klar til at åbne op for sit fulde fibernet på nye markeder til kunder, der ikke er andelshavere.

Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Samtidig med, at Norlys over de næste år færdiggør fiberudrulningen for andelshaverne, er det nu planen at tilbyde sjællændere, fynboere og jyder uden for andelshavernes områder samme adgang til det hurtige fibernet.

"Norlys’ fornemste opgave er at skabe forbindelser mellem mennesker. Derfor har vi en ambitiøs vækstplan om at grave fiber til omtrent 200.000 husstande uden for vores ejergeografi inden udgangen af 2023," lyder det fra Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand for Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Han fortsætter:

"Det vil betyde højere hastigheder til kunderne, mere konkurrence og bidrage til
et Danmark, der fortsat er foregangsland, når det gælder digitalisering."

Her åbnes fibernettet først

I første omgang vil Norlys sats på områder på Sjælland, hvor Norlys allerede
er i gang med at grave fiber til de første 20.000 kunder.

Norlys er ejer af Danmarks største fibernet og har et mål om at levere fiber til 50.000 nye andelshaveradresser i 2021.

Når Norlys i år etablerer fiber på nye markeder, vil det samlede antal fiberadresser lande på 70.000 i 2021.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig og har i dag 735.000 andelshavere, cirka 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere.

Norlys ejer Danmarks største fibernet, Stofa, Stofa Fiber, Boxer og forsyningsselskabet N1.

Med et åbent fibernet på 700.000 adresser får kunderne mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de ti serviceudbydere, der indgår i Norlys’ fibersamarbejde gennem OpenNet, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere