Artikel top billede

Chipmangel lægger en dæmper på Storbritanniens øknomiske vækst

Det så ellers godt ud for Storbrianniens økonomi, men nu trækekr den præserende chipmangel i tømmerne på nationens væksteventyr.

I lang tid ud til at der var godt gang i væksten i det britiske bruttonationalprodukt. April måned vækstede med 2 procent, og maj skulle have været næsten lige så frugtbar ifølge prognoserne.

Men det blev kun et mindre spring på 0,8 procent, skriver The Guardian.

Årsagen, siger The Office for National Statistics (ONS), skyldes den mangel på mikrochips, som over hele verden i de senste måneder har skabt problemer i flere industrier - især computer- og bilfabrikkerne mærker konsekvenserne i dag.

Også i Storbritannien er bilfabrikanter hårdt ramt. Produktionen af transportudstyr er faldet med 16,5 procent i landet - hvilket er det største fald april sidste år.

I alt voksede landets BNP med 3,6 procent over månederne februar, marts og april. Væksten skyldes dog fremgang i andre industrier - som detailhandel - som nyder godt af genåbningen efter coronakrisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere