Artikel top billede

Chipmangel lægger en dæmper på Storbritanniens øknomiske vækst

Det så ellers godt ud for Storbrianniens økonomi, men nu trækekr den præserende chipmangel i tømmerne på nationens væksteventyr.

I lang tid ud til at der var godt gang i væksten i det britiske bruttonationalprodukt. April måned vækstede med 2 procent, og maj skulle have været næsten lige så frugtbar ifølge prognoserne.

Men det blev kun et mindre spring på 0,8 procent, skriver The Guardian.

Årsagen, siger The Office for National Statistics (ONS), skyldes den mangel på mikrochips, som over hele verden i de senste måneder har skabt problemer i flere industrier - især computer- og bilfabrikkerne mærker konsekvenserne i dag.

Også i Storbritannien er bilfabrikanter hårdt ramt. Produktionen af transportudstyr er faldet med 16,5 procent i landet - hvilket er det største fald april sidste år.

I alt voksede landets BNP med 3,6 procent over månederne februar, marts og april. Væksten skyldes dog fremgang i andre industrier - som detailhandel - som nyder godt af genåbningen efter coronakrisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere