Artikel top billede

Sygeplejerske-strejke rammer regions it-projekter

I stedet for at ramme landets patienter forsøger sygeplejerskerne, der er i konflikt med Danske Regioner og KL, at lade strejken gå ud over blandt andet it-projekter.

Danske sygeplejerske, der ligger i konflikt med Danske Regioner og KL over lønvilkår, vil nu lade strejken gå ud over regionernes økonomi ved blandt andet at ramme it-projekter.

Det skriver DR.

Siden 19. juni har omkring 5.000 sygeplejersker været i strejke i kampen for bedre løn, og 10. august går yderligere omkring 700 i strejke.

Og ifølge Sygeplejerådet skal de nye tiltag ramme regionerne økonomisk samtidig med, at der ikke kommer patienter i klemme.

Det kan få konsekvenser for it-projekter med stramme deadlines.

I Nordjylland er planen eksempelvis, at cirka 20 sygeplejersker, der arbejder med at dokumentere forskellige ting i it-projekter i forbindelse med det nye superhospital i Aalborg, vil mangle som følge af strejken.

Blandt andet kan det får konsekvenser for Region Nordjyllands nye EPJ-system, der gerne skulle tages i brug i marts næste år.

Selvom det måske ikke vil føre til en yderligere forsinkelse af supersygehuset, erkender regionsdirektør i Region Nordjylland, at det vil kunne få konsekvenser for it-projekterne.

"Det kommer til at påvirke implementering af to vigtige IT-projekter, som skal sættes i klinisk brug i starten af 2022 på vores eksisterende hospitalsmatrikler og efterfølgende bruges på det nye hospital. Der risikerer vi en forsinkelse, som også vil koste penge," lyder det fra Christian Boel til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.