Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Sygeplejerske-strejke rammer regions it-projekter

I stedet for at ramme landets patienter forsøger sygeplejerskerne, der er i konflikt med Danske Regioner og KL, at lade strejken gå ud over blandt andet it-projekter.

Danske sygeplejerske, der ligger i konflikt med Danske Regioner og KL over lønvilkår, vil nu lade strejken gå ud over regionernes økonomi ved blandt andet at ramme it-projekter.

Det skriver DR.

Siden 19. juni har omkring 5.000 sygeplejersker været i strejke i kampen for bedre løn, og 10. august går yderligere omkring 700 i strejke.

Og ifølge Sygeplejerådet skal de nye tiltag ramme regionerne økonomisk samtidig med, at der ikke kommer patienter i klemme.

Det kan få konsekvenser for it-projekter med stramme deadlines.

I Nordjylland er planen eksempelvis, at cirka 20 sygeplejersker, der arbejder med at dokumentere forskellige ting i it-projekter i forbindelse med det nye superhospital i Aalborg, vil mangle som følge af strejken.

Blandt andet kan det får konsekvenser for Region Nordjyllands nye EPJ-system, der gerne skulle tages i brug i marts næste år.

Selvom det måske ikke vil føre til en yderligere forsinkelse af supersygehuset, erkender regionsdirektør i Region Nordjylland, at det vil kunne få konsekvenser for it-projekterne.

"Det kommer til at påvirke implementering af to vigtige IT-projekter, som skal sættes i klinisk brug i starten af 2022 på vores eksisterende hospitalsmatrikler og efterfølgende bruges på det nye hospital. Der risikerer vi en forsinkelse, som også vil koste penge," lyder det fra Christian Boel til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere