Artikel top billede

Tysk distrikt erklærer cyberkatastrofe efter kæmpe-hack - tusindvis af borgere er afskåret fra offentlige ydelser

Tyskland står lige nu med benen midt i sin første officielle "cyberkatastrofe". Det er få detaljer, amtet Anhalt-Bitterfeld lukker ud om angrebets karakter. Her er, hvad vi ved.

I fredags tæt på middag måtte Tyskland slå alarm.

Landet blev ramt af den første rigtige "cyberkatastrofe". Et østtysk distrikt med 157.000 indbyggere ved navn Anhalt-Bitterfeld blev ramt af et gigantisk hackerangreb.

"Vi er praktisk talt fuldstændig lammet," lød meldingen fra amtsdistriktet, der ikke er i stand til at yde bistands- eller vedligeholdelsesydelser til sine borgere grundet angrebet.

Der er dog ingen i livsfare grundet angrebet, meddeler amtet på sin hjemmeside.

Amtet regner med at nedbruddet vil fortsætte ind i den kommende uge.

Ifølge det tyske medie Die Zeit er den kommunale it-infrastruktur i Tyskland sandsynligvis den værst beskyttede mod cyberangreb. Det skyldes, at tyske kommuner ofte bruger forældet hardware og software modsat store virksomheder og den føderale regering i landet, der har omfattende it-afdelinger.

Talspersoner i Anhalt-Bitterfeld ønskede ikke at give nogen oplysninger om angriberne. De henvister til politiets efterforskning som gundlaget for tavsheden.

Det har fået sikekrhedsfolk til at spekulere i, om der er afpresning involveret i angrebet, hvilket ofte vil betyde, at data er blevet krypteret og muligvis stjålet i forbindelse med angrebet.

Mindst 100 angreb har over de sidste seks år været målrettet tyske offentlige myndigheder, lægehuse og domstole.

I de sidste par måneder er mængden af angreb dog intensiveret mod både virksomheder og offentlige institutioner, skriver Die Zeit.Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.