Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel lægger planer om at udvide chip-produktion: Vil købe chip-gigant til 180 millarder

Microchip-manglen ulmer, og nu ser det ud til, at Intel er ved at gøre kur til branchen med et 180 milliarder kroner opkøb af en gigant i chip-produktions-industrien.

Intel lægger ifølge interne kilder lige nu planer om at købe den amerikanske microchip-producent GlobalFoundries. Opkøbet vil således blive et led i planen om at sætte turbo på halvleder-gigantens produktion til andre teknologivirksomheder.

Ifølge kilderne, som mediet Wall Street journal har talt med, kan en aftale værdisætte GlobalFoundries til cirka 30 milliarder dollar - over 180 millarder danske kroner.

Der er endnu ingen garantier for, at aftalen bliver til noget, skriver mediet. Og en talskvinde fra microchip-producenten afviser da også blankt, at denne skulle være i dialog med Intel om et sådant opkøb.

GlobalFoundries ejes i dag af Mubadala Investment - en investeringsafdeling under Abu Dhabi-regeringen, som dog har base i USA.

Tilbage i marts sagde Intels administrerende direktør Pat Gelsinger, at it-virksomheden ville lave store tiltag, de skulle får Intel ind på chipproduktionsmarkedet.

I alt har Intel sat mere end 20 milliarder dollar af til investeringer i udviddelse af chipfremstillingsfaciliteter i USA, og Gelsinger har tilføjet, at endnu flere "forpligtelser" i både ud- og indland er undervejs.

De store planer for opkøb og udviddelse lægger sig til fortællingen om den chipmangel, der lige nu hærger flere brancher, og rammer blandt andet computer- og bilproducenter hårdt i disse år.

Manglen har sat gang i flere tiltag rundt omkring i verden, og antændt et regulært kapløb mellem lande som USA og Kina for at komme til at dominere det marked, der i fremtiden ser ud til at blive et afgørende område for samfunds- og verdensøkonomien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere