Artikel top billede

Intel lægger planer om at udvide chip-produktion: Vil købe chip-gigant til 180 millarder

Microchip-manglen ulmer, og nu ser det ud til, at Intel er ved at gøre kur til branchen med et 180 milliarder kroner opkøb af en gigant i chip-produktions-industrien.

Intel lægger ifølge interne kilder lige nu planer om at købe den amerikanske microchip-producent GlobalFoundries. Opkøbet vil således blive et led i planen om at sætte turbo på halvleder-gigantens produktion til andre teknologivirksomheder.

Ifølge kilderne, som mediet Wall Street journal har talt med, kan en aftale værdisætte GlobalFoundries til cirka 30 milliarder dollar - over 180 millarder danske kroner.

Der er endnu ingen garantier for, at aftalen bliver til noget, skriver mediet. Og en talskvinde fra microchip-producenten afviser da også blankt, at denne skulle være i dialog med Intel om et sådant opkøb.

GlobalFoundries ejes i dag af Mubadala Investment - en investeringsafdeling under Abu Dhabi-regeringen, som dog har base i USA.

Tilbage i marts sagde Intels administrerende direktør Pat Gelsinger, at it-virksomheden ville lave store tiltag, de skulle får Intel ind på chipproduktionsmarkedet.

I alt har Intel sat mere end 20 milliarder dollar af til investeringer i udviddelse af chipfremstillingsfaciliteter i USA, og Gelsinger har tilføjet, at endnu flere "forpligtelser" i både ud- og indland er undervejs.

De store planer for opkøb og udviddelse lægger sig til fortællingen om den chipmangel, der lige nu hærger flere brancher, og rammer blandt andet computer- og bilproducenter hårdt i disse år.

Manglen har sat gang i flere tiltag rundt omkring i verden, og antændt et regulært kapløb mellem lande som USA og Kina for at komme til at dominere det marked, der i fremtiden ser ud til at blive et afgørende område for samfunds- og verdensøkonomien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.