Artikel top billede

(Foto: crstrbrt / crstrbrt)

Verdens største microchip-producent planlægger nye fabrikker i USA og Japan

Verdens største microchip-leverandør vil nu udvide sin produktion yderligere. Målet er at nedbringe chip-manglen og slippe fri af Kinas kontrol.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), der er verdens største microchip-producent og hovedleverandør til blandt andet Apple, planlægger nu at udvide produktionen med flere fabrikker i USA og Japan.

Udvidelsen, som TSMC har annonceret i dag, er et led i at imødekomme den store chip-tørke, som flere steder i verden forhindrer hele industrier i at producere nok.

Ifølge Reuters, melder TSMC, at det vil udvide den eksisterende produktionskapacitet, den allerede har i Kina og udelukker ikke muligheden for en "anden fase"-udvidelse på sin fabrik på 12 milliarder dollar - over 75 millarder danske kroner - i den amerikanske delstat Arizona.

TSMC havde rekordhøjt kvartalsomsætning og forventer endnu højere indtægter af det nuværende kvartal.

Konkret planlægger chip-giganten at oprette et fabriksanlæg til fabrikation af wafer - en type halvleder, der tilnærmelsesvist ligner en vaffel - til specialteknologi i Japan.

Planerne for ekspansion kommer efter at blandt andet USA og særligt Kina har lagt store pengesummer til side til udviklingen af chip-produktionen.

Taiwan, som er geografisk tæt på Kina, skal også holde sig på toppen af chip-markedet, der for øjeblikket er lig med selvbestemmelse for øen, da Kina ikke udelukker brugen af ​​denne magt til at bringe den demokratiske ø under dennes kontrol, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere