Artikel top billede

Verdens største microchip-producent planlægger nye fabrikker i USA og Japan

Verdens største microchip-leverandør vil nu udvide sin produktion yderligere. Målet er at nedbringe chip-manglen og slippe fri af Kinas kontrol.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), der er verdens største microchip-producent og hovedleverandør til blandt andet Apple, planlægger nu at udvide produktionen med flere fabrikker i USA og Japan.

Udvidelsen, som TSMC har annonceret i dag, er et led i at imødekomme den store chip-tørke, som flere steder i verden forhindrer hele industrier i at producere nok.

Ifølge Reuters, melder TSMC, at det vil udvide den eksisterende produktionskapacitet, den allerede har i Kina og udelukker ikke muligheden for en "anden fase"-udvidelse på sin fabrik på 12 milliarder dollar - over 75 millarder danske kroner - i den amerikanske delstat Arizona.

TSMC havde rekordhøjt kvartalsomsætning og forventer endnu højere indtægter af det nuværende kvartal.

Konkret planlægger chip-giganten at oprette et fabriksanlæg til fabrikation af wafer - en type halvleder, der tilnærmelsesvist ligner en vaffel - til specialteknologi i Japan.

Planerne for ekspansion kommer efter at blandt andet USA og særligt Kina har lagt store pengesummer til side til udviklingen af chip-produktionen.

Taiwan, som er geografisk tæt på Kina, skal også holde sig på toppen af chip-markedet, der for øjeblikket er lig med selvbestemmelse for øen, da Kina ikke udelukker brugen af ​​denne magt til at bringe den demokratiske ø under dennes kontrol, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.