Artikel top billede

(Foto: Folketinget/Henrik Sørensen)

Enhedslisten vil have særligt nævn til at holde øje med ulovligt indhold hos techgiganter

Der er behov for et statsligt nævn, der kan holde techgiganter som Facebook, Google og Youtube ansvarlige for ulovligt indhold på deres platform. Det mener Enhedslisten i et nyt politiske udspil.

Senere på efteråret inviterer regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i front til forhandlinger om techgiganternes rolle og de sociale mediers ansvar i vores samfund.

Allerede nu er Enhedslisten klar til at spille den første politiske bold.

Partiet foreslår helt konkret, at der oprettes et statsligt nævn, der kontrollerer og holder giganter som Facebook, Google og Youtube ansvarlige for ulovligt indhold på deres platforme.

Det fortæller Enhedslistens retsordfører Rosa Lund til Politiken i morgenens avis.

Rosa Lund peger på, at de sociale medier er underlagt markedsmekanismer, som er problematiske i forhold til deling af ulovligt indhold - da de jo tjener penge på folks opmærksomhed.

"Vi skal tage magten tilbage fra techgiganterne. Jeg siger ikke, at de sociale medier spekulerer i at have ulovligt indhold på deres sider, men jeg siger, at de har en grund til at lade det ligge så lang tid som muligt," siger hun til Politiken.

Et statsligt nævn skal ifølge Enhedslisten holde techgiganterne ansvarlige for indholdet på deres platforme og samtidig vurdere, hvilket indhold, der skal have lov at være på platformene.

Såvel SF, Radikale Venstre og Facebook selv er positivt indstillet over for rettighedsnævn, der kan føre opsyn med giganterne.

Facebooks politiske chef i Norden, Martin Ruby, fortæller til Politikken, at Facebook generelt gerne ser flere regler på området, men afviser på det kraftigste, at Facebook spekulerer i at lade ulovligt indhold.

Regeringen er klar til at drøfte partiernes forskellige forslag til efteråret, men er for nu ikke sikker på, at et statsligt nævnt er den rigtig løsning blandt andet med henvisning til, at det er virkelig meget indhold, der skal ses igennem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere