Artikel top billede

Enhedslisten vil have særligt nævn til at holde øje med ulovligt indhold hos techgiganter

Der er behov for et statsligt nævn, der kan holde techgiganter som Facebook, Google og Youtube ansvarlige for ulovligt indhold på deres platform. Det mener Enhedslisten i et nyt politiske udspil.

Senere på efteråret inviterer regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i front til forhandlinger om techgiganternes rolle og de sociale mediers ansvar i vores samfund.

Allerede nu er Enhedslisten klar til at spille den første politiske bold.

Partiet foreslår helt konkret, at der oprettes et statsligt nævn, der kontrollerer og holder giganter som Facebook, Google og Youtube ansvarlige for ulovligt indhold på deres platforme.

Det fortæller Enhedslistens retsordfører Rosa Lund til Politiken i morgenens avis.

Rosa Lund peger på, at de sociale medier er underlagt markedsmekanismer, som er problematiske i forhold til deling af ulovligt indhold - da de jo tjener penge på folks opmærksomhed.

"Vi skal tage magten tilbage fra techgiganterne. Jeg siger ikke, at de sociale medier spekulerer i at have ulovligt indhold på deres sider, men jeg siger, at de har en grund til at lade det ligge så lang tid som muligt," siger hun til Politiken.

Et statsligt nævn skal ifølge Enhedslisten holde techgiganterne ansvarlige for indholdet på deres platforme og samtidig vurdere, hvilket indhold, der skal have lov at være på platformene.

Såvel SF, Radikale Venstre og Facebook selv er positivt indstillet over for rettighedsnævn, der kan føre opsyn med giganterne.

Facebooks politiske chef i Norden, Martin Ruby, fortæller til Politikken, at Facebook generelt gerne ser flere regler på området, men afviser på det kraftigste, at Facebook spekulerer i at lade ulovligt indhold.

Regeringen er klar til at drøfte partiernes forskellige forslag til efteråret, men er for nu ikke sikker på, at et statsligt nævnt er den rigtig løsning blandt andet med henvisning til, at det er virkelig meget indhold, der skal ses igennem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.