Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Israelsk spyware er blevet målrettet journalister, embedsmænd og menneskerettighedsktivister

Israelsk spyware er blevet misbrugt til at spionere mod blandt andet journalister, embedsansatte og menneskerettighedsaktivister. Firmaet bag spywaret benægter alt.

37 smartphones tilhørende journalister, embedsmænd og menneskerettighedsaktivister over hele verden er blevet hacket. Værktøjet har været et spyware fra den israelske tech-virksomhed NSO Group. Spywaret går under navnet Pegasus.

Det viser en undersøgelse foretaget af 17 medieorganisationer, ifølge Reuters.

En af disse medier er The Whashington Post, som fortæller, at Pegasus-spywaret er blevet brugt til at målrette to kvinder, der var tæt på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, som blev myrdet i 2018.

Jamal Khashoggi skabte overskrifter i hele verden, grundet hans vedvarende kritik af det siddende regime i Saudi-Arabien.

The Guardien - et andet af de 17 medier - fortæller, at undersøgelsen foreslår "udbredt og fortsat misbrug" af NSO Gorups hackingsoftware, som i dokumentet beskrives som malwear, med det formål at inficere smartphones for at muliggøre udtrækning af meddelelser, fotos og e-mails, optage opkald og hemmeligt aktivere mikrofoner.

NSO Group afviser påstandene

"Rapporten fra Forbidden Stories er fuld af forkerte antagelser og ukorrigerede teorier, der rejser alvorlig tvivl om kildernes pålidelighed og interesser," lyder det fra NSO Group selv.

Undersøgelsen er ledet af den journalistiske nonprofit-organisation Forbidden Stories.

NSO Group slår fast, at dets produkt kun er beregnet til brug af regeringens efterretnings- og retshåndhævende organer til bekæmpelse af terrorisme og kriminalitet.

"Det ser ud til, at de "uidentificerede kilder" har leveret oplysninger, der ikke har noget faktisk grundlag og som er langt fra virkeligheden," skriver virksomheden i erklæringen.

"Efter at have kontrolleret deres påstande benægter vi bestemt de falske beskyldninger, der er fremsat i deres rapport."

Stop brug af overvågningsteknologi

Amnesty International er dog klar i sin udmelding om sagen:

"Indtil dette firma (NSO) og branchen som helhed kan vise, at det er i stand til at respektere menneskerettighederne, skal der være et øjeblikkeligt stop for eksport, salg, overførsel og brug af overvågningsteknologi," sagde rettighedsorganisationen i en erklæring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere