Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Streaming: Netflix klar med ny fascinerende true crime-serie

Genren true crime får et solidt skud adrenalin – og en helt ny vinkel – med den fascinerende dokumentarserie Heist på Netflix.

True crime er blevet populær på både streaming, podcast og bogform. Måske fordi det giver lidt ekstra at følge med som flue på væggen, når kriminalfolk og teknikere bevæger sig ned i samfundets betændte bug og prøver at finde ud af, hvad der er op og ned i en sag.

Nu blander Netflix kortene ved også at give forbryderne en stemme og ved at lave formatet nærmest radikalt om i Heist.

Første sæson har netop haft premiere på Netflix og rummer seks episoder. Hver forbrydelse dækkes af to episoder. Første afsnit er viet til bagmændene og -kvinderne, mens andet afsnit er dedikeret til politifolkene, der opklarer de spektakulære forbrydelser.

Der er virkelig fart på, og i sin form har Heist helt oplagt været på strandhugst hos klassiske kupfilm som f.eks. Ocean’s Eleven.

Hver forbrydelse har sit eget cast – lige fra skuespillere til instruktør – og det betyder, at hvert episode-par er selvstændige enheder.

Formen er stadig som i true crime med ’reenactments’ af både forbrydelse og samtaler med de formastelige, men hastigheden er høj og der bliver ikke lagt skjul på, at vi er et niveau over smårapserier i supermarkedet.

Der er meget på spil og planerne er ganske enkelt helt vilde, hvorfor sammenligningerne med kupfilmenes univers ligger lige for. Det er også svært ikke at heppe bare en smule på forbryderne.

Med reenactments af samtalerne med forbryderne får vi desuden baggrunden, og den er sjældent bare grådighed. I første del af Money Plane er det faktisk svært ikke at få sympati med bagmanden, der blot forsøger at få penge nok til at adoptere et barn og skabe en familie.

På den måde twister Heist genren ved at give stemme til forbryderne. Men det er ikke det eneste genrebrud. For de første afsnit er reelt også plot spoilers. Forbryderne sidder nemlig foran os som dømte.

Forbryderne blev altså nappet, og dermed ved vi – modsat normalt i true crime – allerede dér, at forbrydelsen bliver opklaret.

Er det så et problem? Nej, selvom man kunne tro, at det betød, at andet afsnit blev overflødigt, så balancerer Heist de to halvdele godt.

Der er som bekendt altid to sider af en sag. Efter første afsnit sidder man måske tilbage med et lille håb om, at forbryderne har en kuffert med kontanter gravet ned et sted.

Men man kommer hurtigt tilbage på det lovlydige spor, når det modsatte perspektiv kommer på banen, og kameraet retter sig imod detektiverne, der må tage lige så vilde midler i brug og for at komme til bunds i de vilde forbrydelser, som næsten kun en Egon Olsen på speed kunne have udtænkt.

Se traileren til Heist her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere