Artikel top billede

Streaming: Netflix klar med ny fascinerende true crime-serie

Genren true crime får et solidt skud adrenalin – og en helt ny vinkel – med den fascinerende dokumentarserie Heist på Netflix.

True crime er blevet populær på både streaming, podcast og bogform. Måske fordi det giver lidt ekstra at følge med som flue på væggen, når kriminalfolk og teknikere bevæger sig ned i samfundets betændte bug og prøver at finde ud af, hvad der er op og ned i en sag.

Nu blander Netflix kortene ved også at give forbryderne en stemme og ved at lave formatet nærmest radikalt om i Heist.

Første sæson har netop haft premiere på Netflix og rummer seks episoder. Hver forbrydelse dækkes af to episoder. Første afsnit er viet til bagmændene og -kvinderne, mens andet afsnit er dedikeret til politifolkene, der opklarer de spektakulære forbrydelser.

Der er virkelig fart på, og i sin form har Heist helt oplagt været på strandhugst hos klassiske kupfilm som f.eks. Ocean’s Eleven.

Hver forbrydelse har sit eget cast – lige fra skuespillere til instruktør – og det betyder, at hvert episode-par er selvstændige enheder.

Formen er stadig som i true crime med ’reenactments’ af både forbrydelse og samtaler med de formastelige, men hastigheden er høj og der bliver ikke lagt skjul på, at vi er et niveau over smårapserier i supermarkedet.

Der er meget på spil og planerne er ganske enkelt helt vilde, hvorfor sammenligningerne med kupfilmenes univers ligger lige for. Det er også svært ikke at heppe bare en smule på forbryderne.

Med reenactments af samtalerne med forbryderne får vi desuden baggrunden, og den er sjældent bare grådighed. I første del af Money Plane er det faktisk svært ikke at få sympati med bagmanden, der blot forsøger at få penge nok til at adoptere et barn og skabe en familie.

På den måde twister Heist genren ved at give stemme til forbryderne. Men det er ikke det eneste genrebrud. For de første afsnit er reelt også plot spoilers. Forbryderne sidder nemlig foran os som dømte.

Forbryderne blev altså nappet, og dermed ved vi – modsat normalt i true crime – allerede dér, at forbrydelsen bliver opklaret.

Er det så et problem? Nej, selvom man kunne tro, at det betød, at andet afsnit blev overflødigt, så balancerer Heist de to halvdele godt.

Der er som bekendt altid to sider af en sag. Efter første afsnit sidder man måske tilbage med et lille håb om, at forbryderne har en kuffert med kontanter gravet ned et sted.

Men man kommer hurtigt tilbage på det lovlydige spor, når det modsatte perspektiv kommer på banen, og kameraet retter sig imod detektiverne, der må tage lige så vilde midler i brug og for at komme til bunds i de vilde forbrydelser, som næsten kun en Egon Olsen på speed kunne have udtænkt.

Se traileren til Heist her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.