Artikel top billede

EU på vej med skrappere krav til overførsel med kryptovaluta

Et nyt lovforslag i EU lægger op til strengere krav, når kryptovaluta som bitcoin overføres i et forsøg på at dæmme op for hvidvask og terror.

I et nyt lovforslag fra EU-Kommissionen lægges der op til strengere krav, når der foretages transaktioner med bitcoin og andre kryptovalutaer.

Det sker i et forsøg på at dæmme op for hvidvask og finansiering af terror.

Ifølge EU-Kommissionen bør der gælde de samme regler for overførsel af kryptovaluta, som der gør for traditionelle bankoverførsler.

Det skriver BBC.

Helt overordnet skal transaktioner med kryptoaktiver ifølge EU-Kommissionen være mere sporbare.

Lovforslaget vil blandt andet tvinge virksomheder, der overfører bitcoin eller andre kryptoaktiver, til at indsamle oplysninger om modtageren og afsenderen.

Derudover vil det også forbyde anonyme krypto-wallets.

Ifølge lovforslaget vil et firma, der overfører kryptovaluta for en kunde, eksempelvis være forpligtiget til at inkludere navn, adresse, fødselsdato, kontonummer og modtagernes navn.

Mens nogle udbydere af kryptoaktiver allerede er underlagt regler om hvidvaskning, vil det nye forslag ifølge EU-Kommissionen udvide reglerne til hele kryptosektoren.

Vi skal dog ikke regne med, at der kommer nye regler lige foreløbigt. Forslaget kan tage op mod to år, før det udmønter sig i konkret EU-lovgivning, lyder det.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere