Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Google vil nu fortælle dig, hvordan den fandt dit søgeresultat

Google er nu begyndt ikke bare at give brugere resultater, når de indtaster søgeord, men også information om hvorfor brugeren modtager netop de resultater de gør.

"Hvornår skal jeg vaccineres?", "Hvor mange hedder Flemmning?" og "Hvor vender kragerne?".

I søgemaskinen Google, vil brugere nu få præsenteret flere oplysninger om, hvordan søgemaskinen fandt fremt til, at du netop får vist de specifikke resultater du gør, når du har indtatstet et søgeord.

Dette meldte Google ud torsdag. Tech-giganten udspecificerede, at brugerne vil kunne klikke på detaljer om, hvordan deres resultater matchede bestemte søgeudtryk for bedre at kunne afgøre, om oplysningerne er relevante.

Det skriver Reuters.

Der har i lang tid været en diskussion om konsekvensen af at lade det være op til algoritmer i et black-boks-system at afgøre, hvad der præsenteres for brugere af eksempelvis søgemaskiner som Google.

Nogen af bekymringerne lyder, at algoritmens måde at vurdere relevans skaber en et ekkokammer, hvor indhold, der bliver præsenteret, aldrig formår at udfordre eller nuancere de emner, der ledes efter.

Dertil er Google også tidligere på året begyndt på at advare brugere, når de søger på et emne, der udvikler sig hurtigt, og søgeresultaterne måske ikke er pålidelige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere