Artikel top billede

Google vil nu fortælle dig, hvordan den fandt dit søgeresultat

Google er nu begyndt ikke bare at give brugere resultater, når de indtaster søgeord, men også information om hvorfor brugeren modtager netop de resultater de gør.

"Hvornår skal jeg vaccineres?", "Hvor mange hedder Flemmning?" og "Hvor vender kragerne?".

I søgemaskinen Google, vil brugere nu få præsenteret flere oplysninger om, hvordan søgemaskinen fandt fremt til, at du netop får vist de specifikke resultater du gør, når du har indtatstet et søgeord.

Dette meldte Google ud torsdag. Tech-giganten udspecificerede, at brugerne vil kunne klikke på detaljer om, hvordan deres resultater matchede bestemte søgeudtryk for bedre at kunne afgøre, om oplysningerne er relevante.

Det skriver Reuters.

Der har i lang tid været en diskussion om konsekvensen af at lade det være op til algoritmer i et black-boks-system at afgøre, hvad der præsenteres for brugere af eksempelvis søgemaskiner som Google.

Nogen af bekymringerne lyder, at algoritmens måde at vurdere relevans skaber en et ekkokammer, hvor indhold, der bliver præsenteret, aldrig formår at udfordre eller nuancere de emner, der ledes efter.

Dertil er Google også tidligere på året begyndt på at advare brugere, når de søger på et emne, der udvikler sig hurtigt, og søgeresultaterne måske ikke er pålidelige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere