Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Bitcoin på himmelflugt efter Amazon-rygter: E-handelskæmpen vil muligvis acceptere kryptovaluta som betaling

Bitcoin og andre kryptovalutaer stiger til vejrs på bagkant af rygter om, at Amazon muligvis vil acceptere digital valuta som betalingsmiddel.

På rygtebørsen lyder det, at Amazon overvejer at acceptere kryptovaluta som betalingsmiddel.

Det har fået bitcoin og en række andre digitale valutaer til at stige til vejrs mandag morgen.

Klokken 09.00 dansk tid var bitcoin oppe med hele 12 procent, hvilket markerede valutaens højeste kurs i en måned.

Prisen for en enkelt bitcoin var oppe på 38.723 dollar, hvilket svarer til 244.500 kroner. Efterfølgende faldt kursen og er i skrivende stund oppe med 7,3 procent.

Årsagen til den pludselige himmelflugt skal findes i spekulationer om, at amerikanske Amazon kan være på vej ind ind krypto-arenaen, skriver Yahoo Finance.

Rygterne blev antændt af et jobopslag, som Amazon har offentliggjort.

Her lyder det fra ehandelskæmpen, at man søger en "Digital Currency and Blockchain Product Lead."

Denne rolle skal ifølge opslaget være en del af Amazons såkaldte 'Payment Acceptance & Experience Team', hvilket indikerer, at selskabet kan kigge ind i at acceptere kryptovaluta som betalingsmiddel i fremtiden, skriver mediet.

Klokken 09.00 mandag var den næststørste kryptovaluta, Ethereum, oppe med 8,5 procent, Cardano var oppe med 11,6 procent og Bitcoin Cash var steget med 11,8 procent.

Da Amazon sælger hundredtusindvis af forskellige varer, vil det være banebrydende, hvis selskabet i fremtiden vil acceptere kryptovaluta. Tidligere har det nemlig været begrænset, hvad man har kunne købe for kryptovaluta.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.