Artikel top billede

Bitcoin på himmelflugt efter Amazon-rygter: E-handelskæmpen vil muligvis acceptere kryptovaluta som betaling

Bitcoin og andre kryptovalutaer stiger til vejrs på bagkant af rygter om, at Amazon muligvis vil acceptere digital valuta som betalingsmiddel.

På rygtebørsen lyder det, at Amazon overvejer at acceptere kryptovaluta som betalingsmiddel.

Det har fået bitcoin og en række andre digitale valutaer til at stige til vejrs mandag morgen.

Klokken 09.00 dansk tid var bitcoin oppe med hele 12 procent, hvilket markerede valutaens højeste kurs i en måned.

Prisen for en enkelt bitcoin var oppe på 38.723 dollar, hvilket svarer til 244.500 kroner. Efterfølgende faldt kursen og er i skrivende stund oppe med 7,3 procent.

Årsagen til den pludselige himmelflugt skal findes i spekulationer om, at amerikanske Amazon kan være på vej ind ind krypto-arenaen, skriver Yahoo Finance.

Rygterne blev antændt af et jobopslag, som Amazon har offentliggjort.

Her lyder det fra ehandelskæmpen, at man søger en "Digital Currency and Blockchain Product Lead."

Denne rolle skal ifølge opslaget være en del af Amazons såkaldte 'Payment Acceptance & Experience Team', hvilket indikerer, at selskabet kan kigge ind i at acceptere kryptovaluta som betalingsmiddel i fremtiden, skriver mediet.

Klokken 09.00 mandag var den næststørste kryptovaluta, Ethereum, oppe med 8,5 procent, Cardano var oppe med 11,6 procent og Bitcoin Cash var steget med 11,8 procent.

Da Amazon sælger hundredtusindvis af forskellige varer, vil det være banebrydende, hvis selskabet i fremtiden vil acceptere kryptovaluta. Tidligere har det nemlig været begrænset, hvad man har kunne købe for kryptovaluta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere