Artikel top billede

Bog: Langt, langt derude med Elon Musk

Historien om SpaceX og virksomhedens desperate og nærmest håbløse start har ofte stået i skyggen af Tesla, men har nu fået en særdeles læsværdig krønike i Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX af Ars Technica-redaktør Eric Berger

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at den seneste tid har budt på et par afskudte og hjemvendte milliardærer.

Alligevel må både Richard Branson og Jeff Bezos se sig overgået af Elon Musk på stort set alle atmosfæriske parametre.

Musk har ganske vist ikke selv været på smuttur ude i den helt tynde luft. Til gengæld er han lykkedes med at skabe en virksomhed, der bygger så pålidelige og kraftige – og endda genanvendelige – raketter, at de kan sende satellitter i omløb samt fragte astronauter og tung nyttelast til den internationale rumstation.

Meget tyder på at hans virksomhed vil være med i fronten af de kommende 10-20 års udforskning af solsystemet. Der er såmænd en reel chance for, at der står SpaceX på det fartøj, som bringer de første mennesker til Mars.

Det er dog alligevel noget.

Men som alle andre startups var vejen hertil ikke nem, og den historie fortæller rumekspert og Ars Technica readaktør Eric Berger i bogen Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX, der kom på gaden i marts.

Virksomheden hang længe i med det yderste af neglene i deres bestræbelser på at sende de første raketter til vejs.

For ikke blot var SpaceX hele tiden ved at løbe tør for penge. Men de var også i skarp konkurrence om rumfartskontrakter med giganter såsom Boing og Lockheed Martin, der havde langt flere ansatte og nærmest uendeligt dybe lommer.

Den fortælletekniske ramme i Liftoff er de første SpaceX opsendelser, de desperate tidlige år, fiaskoerne og et førstehåndsindblik indblik i en vanvittigt krævende arbejdsplads.

Læs mere om Liftoff i den ofte læsværdige New York Journal of Books eller hent en digital smagsprøve ned på Amazon. Så bliver der dog måske alligevel lidt til Bezos, selv om hverken han eller Branson får lov at kalde sig rigtige astronauter i første omgang.

Titel: Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX

Forfatter: Eric Berger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere