Artikel top billede

Bog: Langt, langt derude med Elon Musk

Historien om SpaceX og virksomhedens desperate og nærmest håbløse start har ofte stået i skyggen af Tesla, men har nu fået en særdeles læsværdig krønike i Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX af Ars Technica-redaktør Eric Berger

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at den seneste tid har budt på et par afskudte og hjemvendte milliardærer.

Alligevel må både Richard Branson og Jeff Bezos se sig overgået af Elon Musk på stort set alle atmosfæriske parametre.

Musk har ganske vist ikke selv været på smuttur ude i den helt tynde luft. Til gengæld er han lykkedes med at skabe en virksomhed, der bygger så pålidelige og kraftige – og endda genanvendelige – raketter, at de kan sende satellitter i omløb samt fragte astronauter og tung nyttelast til den internationale rumstation.

Meget tyder på at hans virksomhed vil være med i fronten af de kommende 10-20 års udforskning af solsystemet. Der er såmænd en reel chance for, at der står SpaceX på det fartøj, som bringer de første mennesker til Mars.

Det er dog alligevel noget.

Men som alle andre startups var vejen hertil ikke nem, og den historie fortæller rumekspert og Ars Technica readaktør Eric Berger i bogen Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX, der kom på gaden i marts.

Virksomheden hang længe i med det yderste af neglene i deres bestræbelser på at sende de første raketter til vejs.

For ikke blot var SpaceX hele tiden ved at løbe tør for penge. Men de var også i skarp konkurrence om rumfartskontrakter med giganter såsom Boing og Lockheed Martin, der havde langt flere ansatte og nærmest uendeligt dybe lommer.

Den fortælletekniske ramme i Liftoff er de første SpaceX opsendelser, de desperate tidlige år, fiaskoerne og et førstehåndsindblik indblik i en vanvittigt krævende arbejdsplads.

Læs mere om Liftoff i den ofte læsværdige New York Journal of Books eller hent en digital smagsprøve ned på Amazon. Så bliver der dog måske alligevel lidt til Bezos, selv om hverken han eller Branson får lov at kalde sig rigtige astronauter i første omgang.

Titel: Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX

Forfatter: Eric Berger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere