Artikel top billede

Bog: Langt, langt derude med Elon Musk

Historien om SpaceX og virksomhedens desperate og nærmest håbløse start har ofte stået i skyggen af Tesla, men har nu fået en særdeles læsværdig krønike i Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX af Ars Technica-redaktør Eric Berger

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at den seneste tid har budt på et par afskudte og hjemvendte milliardærer.

Alligevel må både Richard Branson og Jeff Bezos se sig overgået af Elon Musk på stort set alle atmosfæriske parametre.

Musk har ganske vist ikke selv været på smuttur ude i den helt tynde luft. Til gengæld er han lykkedes med at skabe en virksomhed, der bygger så pålidelige og kraftige – og endda genanvendelige – raketter, at de kan sende satellitter i omløb samt fragte astronauter og tung nyttelast til den internationale rumstation.

Meget tyder på at hans virksomhed vil være med i fronten af de kommende 10-20 års udforskning af solsystemet. Der er såmænd en reel chance for, at der står SpaceX på det fartøj, som bringer de første mennesker til Mars.

Det er dog alligevel noget.

Men som alle andre startups var vejen hertil ikke nem, og den historie fortæller rumekspert og Ars Technica readaktør Eric Berger i bogen Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX, der kom på gaden i marts.

Virksomheden hang længe i med det yderste af neglene i deres bestræbelser på at sende de første raketter til vejs.

For ikke blot var SpaceX hele tiden ved at løbe tør for penge. Men de var også i skarp konkurrence om rumfartskontrakter med giganter såsom Boing og Lockheed Martin, der havde langt flere ansatte og nærmest uendeligt dybe lommer.

Den fortælletekniske ramme i Liftoff er de første SpaceX opsendelser, de desperate tidlige år, fiaskoerne og et førstehåndsindblik indblik i en vanvittigt krævende arbejdsplads.

Læs mere om Liftoff i den ofte læsværdige New York Journal of Books eller hent en digital smagsprøve ned på Amazon. Så bliver der dog måske alligevel lidt til Bezos, selv om hverken han eller Branson får lov at kalde sig rigtige astronauter i første omgang.

Titel: Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX

Forfatter: Eric Berger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere