Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nye microchip-kunder skal bringe Intel tilbage i føresædet for chip-produktionen

Intel har sat et mål: I 2025 har intel slået sine konkurrenter og igen sat sig på førstepladsen som verdens førende microchip-producent. Sådan vil virksomheden gøre det.

Inden 2025 vil Intel igen være den største microchip-producent i verden. Det skal ske med en begyndende produktion af chips til to nye store kunder, det såkaldte chip-producenten Qualcomm og e-handelsplatformen Amazon. Det meldte Intel ud mandag.

Målet er at slå konkurrenter som Taiwan Semiconductor Manufacturing og Samsung Electronics, som lige nu sidder på store dele af markedet, og som har hjulpet Intels rivaler - Advanced Micro Devices (AMD) og Nvidia Corp - med chip-produktion, der slår Intels egen på hurtighed og størrelse.

Det skriver Reuters.

Intel beskriver i sin erklæring fem sæt chipfremstillingsteknologier, som denne vil udrulle i løbet af de næste fire år.

Qualcomm, er bedst kendt for sine Snapdragon-chips, som sidder i de fleste store Android-telefoner. Men nu vil producenten altså lade Intel om at fremstille dennes chips, ved hjælp af Intels kommende 20A-chipfremstillingsproces som vil bruge ny transistorteknologi til at reducere, hvor meget strøm chippen bruger.

Amazon, der lige nu fremstiller sine egne datacenterchips til sine Amazon Web Services, vil også begyndet at bruge Intel i sin produktion. Denne vil bruge Intels emballeringsteknologi, som er processen med at samle chips og chiplets - de uafhængige bestanddele, der udgør en stor chip bygget ud af flere mindre dele.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere