Artikel top billede

Nye microchip-kunder skal bringe Intel tilbage i føresædet for chip-produktionen

Intel har sat et mål: I 2025 har intel slået sine konkurrenter og igen sat sig på førstepladsen som verdens førende microchip-producent. Sådan vil virksomheden gøre det.

Inden 2025 vil Intel igen være den største microchip-producent i verden. Det skal ske med en begyndende produktion af chips til to nye store kunder, det såkaldte chip-producenten Qualcomm og e-handelsplatformen Amazon. Det meldte Intel ud mandag.

Målet er at slå konkurrenter som Taiwan Semiconductor Manufacturing og Samsung Electronics, som lige nu sidder på store dele af markedet, og som har hjulpet Intels rivaler - Advanced Micro Devices (AMD) og Nvidia Corp - med chip-produktion, der slår Intels egen på hurtighed og størrelse.

Det skriver Reuters.

Intel beskriver i sin erklæring fem sæt chipfremstillingsteknologier, som denne vil udrulle i løbet af de næste fire år.

Qualcomm, er bedst kendt for sine Snapdragon-chips, som sidder i de fleste store Android-telefoner. Men nu vil producenten altså lade Intel om at fremstille dennes chips, ved hjælp af Intels kommende 20A-chipfremstillingsproces som vil bruge ny transistorteknologi til at reducere, hvor meget strøm chippen bruger.

Amazon, der lige nu fremstiller sine egne datacenterchips til sine Amazon Web Services, vil også begyndet at bruge Intel i sin produktion. Denne vil bruge Intels emballeringsteknologi, som er processen med at samle chips og chiplets - de uafhængige bestanddele, der udgør en stor chip bygget ud af flere mindre dele.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere