Artikel top billede

Tesla rammer rekordoverskud trods chipmangel

Trods chip-mangel og forsinkelser i produktion, slår Tesla rekord i sit overskud.

Mange bilfabrikker står stille eller er sat på halv kraft på grund af en voldsom chipmangel, der har ramt verden i disse år. Men ikke hos Tesla.

Elbilsproducenten, der er stiftet af en af verdens rigeste mænd Elon Musk, slår rekord i overskud det seneste kvartal.

Det skriver mediet the Wall Street Journal.

Virksomheden rapporterede en omsætning på ca. 12 milliard dollar - over 75 milliarder kroner - i perioden, der sluttede den 30. juni. Det er næsten det dobbelte af forrige år, og et overskud på 1,1 milliarder dollar.

De er dermed også det ottende kvartal med sorte tal på bundlinjen for Tesla.

Da Tesla offentliggjorde indtjening i andet kvartal mandag, sagde det, at dets evne til at navigere i de igangværende udfordringskilder i forsyningskæden ville hjælpe med at diktere dens vækst i anden halvdel af året, da det kæmper for at tilfredsstille den voksende efterspørgsel efter batteridrevne køretøjer.

Ifølge Elon Musk har Tesla holdt chip-manglen på afstand ved at erstatte visse chips med alternativer og udvikle software til dem. En begrænsende faktor i kvartalet var tilgængeligheden af ​​moduler, der styrer køretøjets airbags og sikkerhedsseler.

Dette begrænsede produktionen "alvorligt" bekræfter Musk. Han siger envidere:

"I resten af ​​dette år vil vores vækstrate blive bestemt af den langsomste del i vores forsyningskæde."

Han erklærer: "Chipforsyning er grundlæggende den styrende faktor for vores produktion."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere