Artikel top billede

Tesla rammer rekordoverskud trods chipmangel

Trods chip-mangel og forsinkelser i produktion, slår Tesla rekord i sit overskud.

Mange bilfabrikker står stille eller er sat på halv kraft på grund af en voldsom chipmangel, der har ramt verden i disse år. Men ikke hos Tesla.

Elbilsproducenten, der er stiftet af en af verdens rigeste mænd Elon Musk, slår rekord i overskud det seneste kvartal.

Det skriver mediet the Wall Street Journal.

Virksomheden rapporterede en omsætning på ca. 12 milliard dollar - over 75 milliarder kroner - i perioden, der sluttede den 30. juni. Det er næsten det dobbelte af forrige år, og et overskud på 1,1 milliarder dollar.

De er dermed også det ottende kvartal med sorte tal på bundlinjen for Tesla.

Da Tesla offentliggjorde indtjening i andet kvartal mandag, sagde det, at dets evne til at navigere i de igangværende udfordringskilder i forsyningskæden ville hjælpe med at diktere dens vækst i anden halvdel af året, da det kæmper for at tilfredsstille den voksende efterspørgsel efter batteridrevne køretøjer.

Ifølge Elon Musk har Tesla holdt chip-manglen på afstand ved at erstatte visse chips med alternativer og udvikle software til dem. En begrænsende faktor i kvartalet var tilgængeligheden af ​​moduler, der styrer køretøjets airbags og sikkerhedsseler.

Dette begrænsede produktionen "alvorligt" bekræfter Musk. Han siger envidere:

"I resten af ​​dette år vil vores vækstrate blive bestemt af den langsomste del i vores forsyningskæde."

Han erklærer: "Chipforsyning er grundlæggende den styrende faktor for vores produktion."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere