Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Tesla rammer rekordoverskud trods chipmangel

Trods chip-mangel og forsinkelser i produktion, slår Tesla rekord i sit overskud.

Mange bilfabrikker står stille eller er sat på halv kraft på grund af en voldsom chipmangel, der har ramt verden i disse år. Men ikke hos Tesla.

Elbilsproducenten, der er stiftet af en af verdens rigeste mænd Elon Musk, slår rekord i overskud det seneste kvartal.

Det skriver mediet the Wall Street Journal.

Virksomheden rapporterede en omsætning på ca. 12 milliard dollar - over 75 milliarder kroner - i perioden, der sluttede den 30. juni. Det er næsten det dobbelte af forrige år, og et overskud på 1,1 milliarder dollar.

De er dermed også det ottende kvartal med sorte tal på bundlinjen for Tesla.

Da Tesla offentliggjorde indtjening i andet kvartal mandag, sagde det, at dets evne til at navigere i de igangværende udfordringskilder i forsyningskæden ville hjælpe med at diktere dens vækst i anden halvdel af året, da det kæmper for at tilfredsstille den voksende efterspørgsel efter batteridrevne køretøjer.

Ifølge Elon Musk har Tesla holdt chip-manglen på afstand ved at erstatte visse chips med alternativer og udvikle software til dem. En begrænsende faktor i kvartalet var tilgængeligheden af ​​moduler, der styrer køretøjets airbags og sikkerhedsseler.

Dette begrænsede produktionen "alvorligt" bekræfter Musk. Han siger envidere:

"I resten af ​​dette år vil vores vækstrate blive bestemt af den langsomste del i vores forsyningskæde."

Han erklærer: "Chipforsyning er grundlæggende den styrende faktor for vores produktion."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere