Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

EU presser Google - kun to måneder til at rette op på søgeresultater

Google har fået to måneder til at rette ind, når det gælder de resultater den præsenterer, når brugere søger efter flyrejser og hotelophold. Ellers venter der sanktioner, truer EU.

Søgegigaten Google har to månede til at forbedre sin præsentation af søgeresultater for flyrejser og hoteller. Desuden skal det gøre mere transparent hvordan røgeresultaterne bliver udvalgt.

Sker det ikke, truer EU selskabet med sanktioner. Det siger EU-Kommissionen og EUs forbrugermyndigheder.

Det skriver Reuters.

Klagen over de nævnte søgeresultater handler om priserne på søgemaskinens tjenester Google Flights og Google Hotels.

De endelige priser for fly- og hotel bør omfatte gebyrer eller skatter, der kan beregnes på forhånd, mens referencepriser, der bruges til at beregne rabatter, skal være tydeligt identificerbare, mener forbruger-myndigheder på lokalt og EU-plan.

"EU-forbrugere bør ikke vildledes, når de bruger søgemaskiner til at planlægge deres ferie. Vi må give forbrugerne mulighed for at foretage deres valg baseret på en gennemsigtig og upartisk information," siger EUs justitskommissær Didier Reynders i en pressemeddelelse.

Forbruger-agenturerne bad også Google om at ændre standardbetingelserne i sin Google Store, fordi det nogle tilfælde anviste, at forhandlere har flere rettigheder end forbrugere.

Google selv, melder dette ud om sagen:

"Vi glæder os over denne dialog og arbejder tæt sammen med forbrugerbeskyttelsesagenturer og Europa-Kommissionen for at se, hvordan vi kan foretage forbedringer, der vil være gode for vores brugere og give endnu mere gennemsigtighed."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere