Artikel top billede

EU presser Google - kun to måneder til at rette op på søgeresultater

Google har fået to måneder til at rette ind, når det gælder de resultater den præsenterer, når brugere søger efter flyrejser og hotelophold. Ellers venter der sanktioner, truer EU.

Søgegigaten Google har to månede til at forbedre sin præsentation af søgeresultater for flyrejser og hoteller. Desuden skal det gøre mere transparent hvordan røgeresultaterne bliver udvalgt.

Sker det ikke, truer EU selskabet med sanktioner. Det siger EU-Kommissionen og EUs forbrugermyndigheder.

Det skriver Reuters.

Klagen over de nævnte søgeresultater handler om priserne på søgemaskinens tjenester Google Flights og Google Hotels.

De endelige priser for fly- og hotel bør omfatte gebyrer eller skatter, der kan beregnes på forhånd, mens referencepriser, der bruges til at beregne rabatter, skal være tydeligt identificerbare, mener forbruger-myndigheder på lokalt og EU-plan.

"EU-forbrugere bør ikke vildledes, når de bruger søgemaskiner til at planlægge deres ferie. Vi må give forbrugerne mulighed for at foretage deres valg baseret på en gennemsigtig og upartisk information," siger EUs justitskommissær Didier Reynders i en pressemeddelelse.

Forbruger-agenturerne bad også Google om at ændre standardbetingelserne i sin Google Store, fordi det nogle tilfælde anviste, at forhandlere har flere rettigheder end forbrugere.

Google selv, melder dette ud om sagen:

"Vi glæder os over denne dialog og arbejder tæt sammen med forbrugerbeskyttelsesagenturer og Europa-Kommissionen for at se, hvordan vi kan foretage forbedringer, der vil være gode for vores brugere og give endnu mere gennemsigtighed."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere