Artikel top billede

Jeff Bezos tilbyder Nasa rabat på to milliarder dollar: Vil med i kapløbet om at sende USA til månen igen

Verdens rigeste mand, Jeff Bezos, tilbyder nu Nasa en rabat på to milliarder dollar for at udvikle et rumskib, der kan gøre amerikanske astronauter i stand til at lande på månen igen. Kontrakten blev tildelt Elon Musk og SpaceX i april, men med milliardrabatten håber Amazon-stifteren på at kaste sig ind i kapløbet igen.

Jeff Bezos vil ikke trække sig uden kamp, når det gælder om at sende USA til månen igen.

Derfor har verdens rigeste mand nu tilbudt Nasa en klækkelig rabat på et rumskib fra sit rumselskab Blue Origin. Hele to milliarder dollar er han parat til at skære af prisen, skriver BBC.

For denne milliardrabat vil Jeff Bezos dog have mulighed for at konkurrere med Elon Musk og hans rumfartsselskab SpaceX.

I april 2020 vandt SpaceX nemlig kontrakten på 2,9 milliarder dollar med det amerikanske rumfartsagentur Nasa om at udvikle et rumskib, der allerede fra 2024 kan ende med at sende amerikanske astronauter til månen igen.

Blue Origin afgav dengang også et bud, der dog blev afvist. Fra Nasa lød det, at der ikke var råd til at lade to selskaber indgå i konkurrence om opgaven.

"Uden konkurrence kommer Nasas kortsigtede og langsigtede måneambitioner til at blive forsinket, og det vil samtidig blive dyrere. Det tjener ikke nationens interesse," skriver Jeff Bezos i et brev til Nasa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere