Artikel top billede

Jeff Bezos tilbyder Nasa rabat på to milliarder dollar: Vil med i kapløbet om at sende USA til månen igen

Verdens rigeste mand, Jeff Bezos, tilbyder nu Nasa en rabat på to milliarder dollar for at udvikle et rumskib, der kan gøre amerikanske astronauter i stand til at lande på månen igen. Kontrakten blev tildelt Elon Musk og SpaceX i april, men med milliardrabatten håber Amazon-stifteren på at kaste sig ind i kapløbet igen.

Jeff Bezos vil ikke trække sig uden kamp, når det gælder om at sende USA til månen igen.

Derfor har verdens rigeste mand nu tilbudt Nasa en klækkelig rabat på et rumskib fra sit rumselskab Blue Origin. Hele to milliarder dollar er han parat til at skære af prisen, skriver BBC.

For denne milliardrabat vil Jeff Bezos dog have mulighed for at konkurrere med Elon Musk og hans rumfartsselskab SpaceX.

I april 2020 vandt SpaceX nemlig kontrakten på 2,9 milliarder dollar med det amerikanske rumfartsagentur Nasa om at udvikle et rumskib, der allerede fra 2024 kan ende med at sende amerikanske astronauter til månen igen.

Blue Origin afgav dengang også et bud, der dog blev afvist. Fra Nasa lød det, at der ikke var råd til at lade to selskaber indgå i konkurrence om opgaven.

"Uden konkurrence kommer Nasas kortsigtede og langsigtede måneambitioner til at blive forsinket, og det vil samtidig blive dyrere. Det tjener ikke nationens interesse," skriver Jeff Bezos i et brev til Nasa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere