Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Facebooks omsætning stiger med over 50 procent, men ét udsagn fra SoMe-kæmpen får kursen til at falde

Facebook har netop offentliggjort et nyt regnskab. Der er vækst i omsætningen, men en dyster forudsigelse fra SoMe-giganten har fået aktien til at falde.

Onsdag aften dansk tid sendte Facebook med sit seneste regnskab sin aktiekurs omkring 3,5 procent ned, trods af et ellers stærkt annoncesalg i seneste kvartal.

Årsagen var Facebooks forudsigelser om omsætningsvæksten fremadrettet, som SoMe-giganten spår vil "aftage betydeligt".

Det skriver Reuters.

De dystre udsigter kommer af Apples nylige opdatering af sit iOS-operativsystem, som påvirker dets evne til at målrette annoncer og derved også påvirker annonce-indtægterne i tredje kvartal.

Ændringerne gør det konkret sværere for apps at spore brugere og begrænser derved annoncører i at få adgang til data til annoncemålretning.

Med hensyn til Facebooks regnskab, så steg det samlede omsætning, der primært udgøres af annoncesalg, med omkring 56 procent til 29,08 milliarder dollar - 182 milliarder kroner - i årets andet kvartal. Året før lå omsætningen på 18,69 milliarder dollar.

Væksten har dermed overgået analytikeres forventninger.

De månedlige aktive brugere er i dette kvartal også steget til 2,90 milliarder, hvilket svarer til en stigning på 7 procent, sammenlignet med samme periode sidste år. Dette levede dog ikke op til analytikernes forventninger, som havde skønnet en stigning til 2,92 milliarder brugere.

Nettoindkomsten i andet kvartal mere end fordobles til 10,4 milliarder dollar. Det svarer til 3,61 dollar per aktie. Her havde analytikere kun sat forventningerne til et overskud på 3,03 dollar per aktie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.