Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebooks omsætning stiger med over 50 procent, men ét udsagn fra SoMe-kæmpen får kursen til at falde

Facebook har netop offentliggjort et nyt regnskab. Der er vækst i omsætningen, men en dyster forudsigelse fra SoMe-giganten har fået aktien til at falde.

Onsdag aften dansk tid sendte Facebook med sit seneste regnskab sin aktiekurs omkring 3,5 procent ned, trods af et ellers stærkt annoncesalg i seneste kvartal.

Årsagen var Facebooks forudsigelser om omsætningsvæksten fremadrettet, som SoMe-giganten spår vil "aftage betydeligt".

Det skriver Reuters.

De dystre udsigter kommer af Apples nylige opdatering af sit iOS-operativsystem, som påvirker dets evne til at målrette annoncer og derved også påvirker annonce-indtægterne i tredje kvartal.

Ændringerne gør det konkret sværere for apps at spore brugere og begrænser derved annoncører i at få adgang til data til annoncemålretning.

Med hensyn til Facebooks regnskab, så steg det samlede omsætning, der primært udgøres af annoncesalg, med omkring 56 procent til 29,08 milliarder dollar - 182 milliarder kroner - i årets andet kvartal. Året før lå omsætningen på 18,69 milliarder dollar.

Væksten har dermed overgået analytikeres forventninger.

De månedlige aktive brugere er i dette kvartal også steget til 2,90 milliarder, hvilket svarer til en stigning på 7 procent, sammenlignet med samme periode sidste år. Dette levede dog ikke op til analytikernes forventninger, som havde skønnet en stigning til 2,92 milliarder brugere.

Nettoindkomsten i andet kvartal mere end fordobles til 10,4 milliarder dollar. Det svarer til 3,61 dollar per aktie. Her havde analytikere kun sat forventningerne til et overskud på 3,03 dollar per aktie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere